Neurotyypit on paras kotimainen dokumenttielokuva

Maija Hirvosen ohjaama ja Mouka Filmin tuottama Neurotyypit-elokuva voitti DocPoint – dokumenttielokuvafestivaalien parhaan kotimaisen dokumenttielokuvan palkinnon. Voittajat palkittiin Helsingin Kinopalatsissa järjestetyssä gaalassa lauantaina 3.2. PAUT toimii elokuvan vaikuttavuuskampanjan pääyhteistyökumppanina.

Palkinnon vastaanottivat ohjaaja Maija Hirvonen ja Mouka Filmin tuottaja Juha Löppönen.

“Haluamme myöntää parhaan kotimaisen dokumenttielokuvan palkinnon Maija Hirvosen ohjaamalle elokuvalle Neurotyypit, koska se kuvaa kauniisti, intiimisti ja hienovaraisesti vahvaa ja inspiroivaa päähenkilöään Aidaa ja koska siinä on onnistuttu luomaan turvallinen tila, jossa henkilöt voivat olla aidosti omia itsejään. Toivomme, että tämä palkinto auttaa poliittisessa taistelussa, johon päähenkilöt ja elokuvantekijät osallistuvat”, tuomaristo kommentoi valintaansa.

“Kiitos DocPointille, että annoitte noston elokuvan viestille siitä, että yhteiskuntamme ja ympäristömme ovat neurotyypillisten rakentamia neurotyypillisille, niitä ei ole tehty kaikkia varten”, sanoi ohjaaja Maija Hirvonen.

Lue lisää DocPointin tiedotteesta tästä linkistä.

Lue lisää elokuvan muista esityksistä tästä linkistä.

PAUT-toimisto

Kiitos, että otat yhteyttä ei kiireellisissä asioissa sähköpostitse. Pyrimme vastaamaan viikon sisällä.

Lue muita kirjoituksia

Neurotyypit -elokuva

Neurotyypit vaikuttamassa

"Meillä on vielä paljon työtä edessämme ja toivomme, että Neurotyypit-elokuvan kautta saisimme lisättyä tietoisuutta ja tahtoa vaikuttaa autistien hyvinvointiin", kirjoittaa PAUTin puheenjohtaja Pia Karasjärvi elokuvan vaikuttavuustyön kumppanin kannanotossa.

Neurotyypit -elokuva

Neurotyypit Eduskunnassa

Neurotyypit-elokuva oli päättäjien katsottavana keskiviikkona 14.2., kun Eduskunnan Nepsy-verkosto järjesti oman näytöksen Eduskunnassa. Elokuvasta liikuttuneessa yleisössä oli kansanedustajia sekä Nepsy-verkoston asiantuntijoita.

Neurotyypit -elokuva

Neurotyypit -elokuva ensi-iltaan 30.1.

Maija Hirvosen ohjaama ja Mouka Filmin tuottama NEUROTYYPIT -elokuva saa maailman ensi-iltansa DocPoint - Helsingin dokumenttielokuvafestivaalin avajaiselokuvana ensi viikon tiistaina, 30.1.2024. Katso elokuvan traileri!

Siirry takaisin sivun alkuun