Ajankohtaista

Päämääränämme on yhdenvertainen yhteiskunta, jonka saavuttamiseksi tarvitaan tietoa, yhteistyötä ja lujaa tahtoa vaikuttaa. Valtaistamme ihmisiä vaikuttamaan omaan toimintaympäristöönsä, ja tarjoamme autismiasioiden asiantuntijuuttamme sen tueksi.

Tervetuloa lukemaan asiantuntija-artikkeleita, uutisia, vertaistarinoita sekä kolumneja!

Haluaisitko lukea artikkelin jostakin tietystä aiheesta? Onko sinulla autismikirjon asiantuntijuutta, josta haluaisit kirjoittaa? Vai jakaisitko kenties oman kokemustarinasi vertaisten voimaksi ja toivoksi? Jos vastasit ehkä tai kyllä, otathan yhteyttä meihin.

Voit halutessasi kommentoida, antaa palautetta tai esimerkiksi toivoa artikkelia tietystä aiheesta täällä.

Uutiset

PAUT on kesätauolla 1.7.-28.7.

Olemme kesätauolla ajalla 1.7.–28.7. PAUTin Ihmeen ovet ovat kiinni ja puhelimet, sähköpostit sekä sosiaalisen median kanavat lomailevat pääsääntöisesti tuona aikana. Syyskausi käynnistyy elokuun alussa. Lämmin kiitos kevätkaudesta. Toivomme kesääsi lepoa, lempeyttä ja voimauttavia kohtaamisia!

Uutiset

PAUTista itsenäinen yhdistys

10.6.2024 järjestetyn ylimääräisen jäsenkokouksen äänestystuloksen perusteella Autismiyhdistys PAUT eroaa Autismiliitto ry:n jäsenyydestä. Jatkamme itsenäisenä yhdistyksenä työskentelyä autismikirjon henkilöiden ja heidän läheistensä yhdenvertaisuuden, osallisuuden ja hyvinvoinnin edistämiseksi Uudellamaalla. Lue lisää tästä artikkelista.

Uutiset

Lisätietoa esityksestä erota Autismiliiton jäsenyydestä

"Päätös käsitellä Autismiliiton jäsenyyttä on herättänyt keskustelua ja voimakkaitakin reaktioita, joihin emme olleet varautuneet. Varsinkin eettisistä ja aatteellisista eroavaisuuksista, jotka ovat johtaneet siihen, että PAUTin hallitus esittää jäsenilleen Autismiliitosta eroamista, on pyydetty lisätietoa. Haluan avata nyt tarkemmin ne syyt, jotka ovat johtaneet päätökseemme esittää eroa", kirjoittaa PAUTin puheenjohtaja Pia Karasjärvi asiaa avaavassa artikkelissa.

Uutiset

Jäsenkokous Autismiliiton jäsenyydestä

PAUTin hallitus esittää Autismiliiton jäsenyydestä eroamista taloudellisista ja eettisistä syistä. Olet lämpimästi tervetullut keskustelemaan ja äänestämään asiasta ylimääräiseen jäsenkokoukseen maanantaina 10.6. klo 17.30.-19.30. PAUTin Ihmeeseen. Lue tästä artikkelista taustaa pitkään pohditulle esitykselle.

Uutiset

Auta Ihme aistiystävälliseksi – Lahjoita pienkeräykseen!

PAUTin ensimmäinen pienkeräys (RA/2024/838) käynnistyi 17.5.2024. Osallistu keräykseen lahjoittamalla rahaa ja jakamalla tietoa keräyksestä eteenpäin. Pienelläkin lahjoitussummalla on meille merkitystä!

Uutiset

Uusi rahoitustilanne vaatii uusia toimintamalleja 

"Turvataksemme taloudelliset toimintaedellytyksemme myös tulevaisuudessa luomme uusia toimintamalleja. Järjestämme esimerkiksi pienkeräyksiä, myymme koulutusta ja lisäämme osallistujille maksullista toimintaa, johon yhdistyksen jäsenet osallistuvat veloituksetta tai alennetuin hinnoin." Lue artikkelista, miten haastava rahoitustilanne vaikuttaa PAUTin toimintaan.

PAUTin Ihme

PAUTin Ihmeen viikkoaikataulu

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan toimintaamme! Katso uuden tilamme viikkoaikataulu toimintoineen tästä artikkelista.

Autismi

Jätä maski eteiseen, tule PAUTin Ihmeeseen: Hyvää autismitietoisuuden viikkoa

"Yhteiskunnan kuormittavuuden lisääntyessä tarvitsemme turvallisempia tiloja, joiden eteiseen voi jättää maskinsa edes pieneksi hetkeksi. Olemme iloisia voidessamme vastata tähän tarpeeseen avaamalla uuden tilamme, PAUTin Ihmeen tällä viikolla." Lue artikkelista, mitä turvallisempi tila tarkoittaa PAUTille.

Uutiset

PAUTilla on Paikka auki

Oletko Sinä uusi työkaverimme?Haemme järjestötyöntekijää yhdistyksen yleishyödyllisiin tehtäviin sosiaali- ja terveysministeriön (STM) Paikka auki -avustuksen turvin. Lue lisää ja hae meille töihin!

Siirry takaisin sivun alkuun