Vapaaehtoiseksi PAUTiin?

Vapaaehtoiset ovat yhdistyksemme kantava voimavara. Ilman vapaaehtoisia emme voisi toteuttaa esimerkiksi monia tapahtumiamme. Toivotamme lämpimästi kaikki vapaaehtoistyöstä kiinnostuneet mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan autismiystävällistä toimintaa sekä vaikuttamaan autismiystävällisemmän yhteiskunnan muodostumiseen.

Vapaaehtoina meillä voit tehdä monenlaista: olla mukana tapahtumissa lisäkäsinä, ideoida ja järjestää tapahtumia, toimia vertaisohjaajana, jakaa PAUTin viestejä, kirjoittaa blogitekstejä sekä liittyä mukaan viestintä- ja vaikuttajaryhmiin. Löydät lisätietoja tältä sivulta.

Mikäli olet kiinnostunut vapaaehtoistehtävistä PAUTissa, täytä lomake: Olen kiinnostunut toimimaan vapaaehtoisena Autismiyhdistys PAUTissa.
Voit myös ottaa suoraan yhteyttä PAUTin toimiston Christinaan, christina.alho@paut.fi | p. 040 6700 515.

Vertaisohjaajaksi – arvokas kokemus käyttöön toisia tukemalla?

Oletko autismikirjon lapsen tai nuoren vanhempi, isovanhempi tai läheinen? Pidätkö ihmisten auttamisesta? Oletko hyvä kuuntelija? Olisiko palkitsevaa sanoa ihmiselle: Et ole yksin?

Autismiyhdistys PAUT ry:n vertaisohjaajana pääset hyödyntämään omia kokemuksiasi luomalla uskoa toisille samassa tilanteessa oleville. Vertaisena sinulla on kokemustietoa, jollaista kaikilla ei ole. Valjasta kokemuksesi hyvän kierrättämiseen ja tee maailmasta parempi paikka!

Lue lisää vertaisohjaajana toimimisesta täältä.

Haluaisitko järjestää kertaluontoisen vertaistapahtuman?

Olet ehkä osallistunut Äitien iltoihin tai perheretkillemme. Tai ehkä kiinnostus vapaaehtoisuutta kohtaan on herännyt äskettäin ja haluat toteuttaa kutsumuksesi! Vertaistapahtuman järjestäminen sopii hyvin, jos vapaaehtoisuus ilman sitoutumista säännöllisesti on sinulle hyvä vaihtoehto.

Lue vinkkimme vertaistapahtuman järjestämisestä tästä.

Kiinnostaisiko kirjoittaminen?

Oletko perillä niistä palveluista ja tukimuodoista, jotka koskettavat autismikirjon perheitä? Onko mielessäsi palvelu tai muuten hyödyllinen tieto, jonka haluat jakaa? Onko sinulla kokemustietoa, jota ei niin sanottuja virallisia kanavia myöten löydy? Haluaisitko kertoa siitä vertaisille?

Moni autismikirjon perhe ei ole tietoinen kaikista palveluista, joihin heillä on oikeus. Moni ei tiedä, mistä he saavat tarvitsemaansa tukea, neuvoa ja perustietoa. Monelle lapsen saama diagnoosi tulee järkytyksenä ilman varautumista tilanteeseen. Moni haluaa tietoa nopeasti, mutta sen löytäminen voi osoittautua vaikeaksi ja aikaa vieväksi.

Me PAUTilla seuraamme autismikirjon henkilöiden palveluiden saatavuutta sekä laatua ja pyrimme vaikuttamaan niihin kohderyhmän parhaaksi. (Löydät sivuiltamme sekä kokemus- että perustietoa autismikirjon henkilöitä kiinnostavista palveluista unohtamatta hyödyllisiä vinkkejä niiden hakemiseen.)

Auta meitä viemään tietoa eteenpäin, ja tule tuottamaan sitä kanssamme! Voit esimerkiksi kirjoittaa artikkeleita kotisivuillemme tai jakaa tuottamaamme sisältöä omissa verkostoissasi. Ota yhteys PAUTin toimiston Niinaan ja jutellaan lisää: niina.juutilainen@paut.fi |040 6722 665.

Vapaaehtoisena sinulla on oikeus…

  • sitoutua itsellesi sopivaksi ajaksi ja itsellesi sopivaan tehtävään
  • tukeen ja ohjaukseen ja ottaa koska tahansa yhteys työntekijöihin
  • mahdollisiin jatkokoulutuksiin, tapaamisiin ja palautteen antamiseen
  • saada toiminnasta iloa ja jaksamista
  • siirtyä muihin tehtäviin
  • kiitokseen ja virkistyksiin
  • matkakulukorvaukseen

Muistathan vapaaehtoisena…

  • pitää kiinni sovituista asioista ja luvatuista sitoumuksista
  • ilmoittaa ajoissa mahdollisista esteistä tai muutoksista
  • olla PAUT-toimiston henkilökunnan tavoitettavissa
  • tarjota riittävästi tietoa vertaisryhmästäsi markkinointia varten
  • vaitiolovelvollisuutesi
  • pitää huolta omasta jaksamisestasi

Lue yhdistyksen vapaaehtoisrekisterin tietosuojaseloste tästä linkistä.

Yksi vapaaehtoistyön suurimmista arvoista on vastavuoroisuudessa – merkitystä, voimaantumista sekä hyvinvointia syntyy sekä saajalle että antajalle. Olet sydämellisesti tervetullut mukaan!

Siirry takaisin sivun alkuun