Sinulla on herännyt kiinnostus järjestää vertaistapahtuma! Olemme iloisia puolestasi, sillä vertaistapahtumissa jaetaan yhteisiä kokemuksia mielekkään tekemisen merkeissä.

Sinulla on mahdollisesti aikaisempaa kokemusta vertaistoiminnasta tai sitten mielenkiintosi on herännyt juuri nyt! Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa, sillä vertaistuesta saa jokainen jotain.

Alla olemme listanneet muutamia vinkkejä vertaistapahtuman järjestämistä varten.

Suunnittelu

Tästä kaikki lähtee! Olet ehkä seurannut mielenkiintoisia kulttuuritapahtumia, kuten houkuttelevaa taidenäyttelyä tai haluat järjestää vierailun kiehtovaan kohteeseen.

Tapahtuma voi rakentua myös esim. saunomisen, taiteen tekemisen tai muun aktiviteetin ympärille.

Tapahtumapaikka ja hintatiedot

Pohdi, onko tapahtumapaikka hyvien kulkuyhteyksien päässä, ja ovatko tapaamistilat autismiystävällisiä. Selvitä mahdolliset hintatiedot. Jos tapahtuma tai tila on maksullinen tai tapahtumassa on opastettu kierros, tarjoiluja tai niihin sisältyy esim. kahvilassa käynti, sovi PAUT-toimiston kanssa asiasta (ks. alla yhteystiedot).

Kohderyhmä ja aika

Mieti kenelle tapahtuma suunnataan. Onko kyseessä esim. äideille, perheille, nuorille, pariskunnille tai kaikille avoin tapahtuma. PAUT-toimistosta saa aina apua.

Ajankohtaa suunnitellessa kannattaa pohtia, sopiiko se kohderyhmällesi. Yleisesti ottaen arki-illat ja viikonloput ovat hyviä aikoja vertaistapahtumalle.

Toteuttamaan

Kun tiedät, mikä vertaistapahtuma on, ole yhteydessä PAUT-toimistoon (yhteystiedot alla). Sinulla on ehkä jo päivämäärä mietittynä ja olet saattanut olla yhteydessä tapahtumapaikkaan. Mietitään kuitenkin yhdessä vielä, jotta tapahtumasi ei osuisi päällekkäin ryhmän tai muun tapahtuman kanssa. Mietitään myös sitä, onko tapahtuma yleisesti ihmisiä kiinnostava.

Markkinointi

Kun tapahtuman kohde, toiminta ja päivämäärä kellonaikoineen on sovittu, mieti sopiva teksti ilmoitusta ja markkinointia varten. Mieti nimi tapahtumalle. Se voi olla pelkästään esim. Äitien ilta Helsingin Kalastajatorpalla (otsikkona tapahtuman kuvaus) tai Valoa kansalle – äidit Helsinki Lux -tapahtumassa (Tapahtuman nimi ja alaotsikkona tapahtuman kuvaus.

Mieti nimen lisäksi esittelyteksti. Voit tutustua tapahtumailmoituksiin sivuillamme olevan Tapahtumakalenterin kautta.

Mieti, millaisen kuvan, värimaailman ja tyylin haluat tapahtumamarkkinointiin. Voit myös jättää mainosjulisteen suunnittelun meidän varaan.

Jos tarvitset apua tapahtuman toteuttamisessa, voit kääntyä PAUT-toimiston puoleen.

Tapahtumaan ilmoittautuminen

Tapahtuma lisätään paut.fi -sivustolle, sille tehdään oma sähköinen ilmoittautumislomake ja sitä mainostetaan mm. uutiskirjeessä ja Facebookissa. Rahoittajamme edellyttää osallistujaseurantaa, johon tarvittavat tiedot saamme ilmoittautumisen yhteydessä.

Palkitsevia hetkiä vapaaehtoistapahtuman suunnitteluun!

Autismiyhdistys PAUT ry
Ota yhteyttä: 040 6766 039 | info@paut.fi

Siirry takaisin sivun alkuun