Neurotyypit-elokuvan vaikuttavuustyö on päässyt elokuvan ensi-illan jälkeen kunnolla vauhtiin. Elokuva oli päättäjien katsottavana keskiviikkona 14.2., kun Eduskunnan Nepsy-verkosto järjesti oman näytöksen Eduskunnassa. Elokuvasta liikuttuneessa yleisössä oli kansanedustajia sekä Nepsy-verkoston asiantuntijoita.

Esityksen jälkeisen keskustelutilaisuuden yhteydessä kuultiin kiitoksia sekä elokuvasta että päähenkilö Aidan rohkeudesta ja periksiantamattomuudesta neurovähemmistön hyvinvoinnin edistämisessä. Elokuvan konkreettinen tapa tuoda esiin myös omaishoitajaäiti Johannan tuntemuksia liikutti. Kansanedustajien puheenvuoroissa todettiin, että neurovähemmistön ihmisten oikeuksien toteutumisen eteen on tehtävä vielä paljon töitä.

PAUT on Neurotyypit-elokuvan vaikuttavuustyön pääkumppani. Neurotyypit-elokuvan vaikuttavuustyön visiona on, että autismikirjon lapset ovat tulevaisuudessa täysin yhdenvertaisia neurotyypillisten kanssa, varsinkin koulumaailmassa. Työllä vaikutetaan ajattelun ja rakenteiden muutokseen, yhteisön vahvistamiseen sekä julkiseen keskusteluun.

Vaikuttavuustyön motivaationa on vahvasti lasten oikeudet ja heidän oikeutensa tulla kuulluksi. Jos emme yhteiskuntana kuule heitä, kyseessä on ihmisoikeusrikkomus, joka tulee myös kalliiksi yhteiskunnalle.

Vaikuttavuustyön seuraava askel on saada elokuva leviämään mahdollisimman laajasti kouluihin ympäri Suomea. Yhteistyökumppanina tässä on valtakunnallinen elokuvakasvatuksen asiantuntijajärjestö Koulukino.

Tutustu Koulukinoon tästä linkistä.

PAUT-toimisto

Kiitos, että otat yhteyttä ei kiireellisissä asioissa sähköpostitse. Pyrimme vastaamaan viikon sisällä.

Lue muita kirjoituksia

Neurotyypit -elokuva

Neurotyypit vaikuttamassa

"Meillä on vielä paljon työtä edessämme ja toivomme, että Neurotyypit-elokuvan kautta saisimme lisättyä tietoisuutta ja tahtoa vaikuttaa autistien hyvinvointiin", kirjoittaa PAUTin puheenjohtaja Pia Karasjärvi elokuvan vaikuttavuustyön kumppanin kannanotossa.

Neurotyypit -elokuva

Neurotyypit on paras kotimainen dokumenttielokuva

Neurotyypit voitti DocPoint – dokumenttielokuvafestivaalien parhaan kotimaisen dokumenttielokuvan palkinnon. "Toivomme, että tämä palkinto auttaa poliittisessa taistelussa, johon päähenkilöt ja elokuvantekijät osallistuvat”, tuomaristo kommentoi valintaansa.

Neurotyypit -elokuva

Neurotyypit -elokuva ensi-iltaan 30.1.

Maija Hirvosen ohjaama ja Mouka Filmin tuottama NEUROTYYPIT -elokuva saa maailman ensi-iltansa DocPoint - Helsingin dokumenttielokuvafestivaalin avajaiselokuvana ensi viikon tiistaina, 30.1.2024. Katso elokuvan traileri!

Siirry takaisin sivun alkuun