Helpotusta huoltajan OmaKela asiointiin

Kela kertoo 30.5.2023 julkaisemassaan tiedotteessa iloisia uutisia monelle erityislapsiperheelle: ”Huoltaja voi nyt hakea OmaKelassa alaikäisen lapsensa puolesta joitakin etuuksia ja lähettää liitteitä.”

Lue Kelan tiedote tästä linkistä.

Huoltaja voi hakea uudistuksen myötä seuraavia etuuksia lapselleen verkon asiointipalvelu OmaKelassa:

  • Koulumatkatuki. Lue lisää koulumatkatuesta Kelan sivuilta tästä linkistä.
  • Kuntoutus. Lue lisää kuntoutuksesta Kelan sivuilta tästä linkistä.
  • Sairaanhoitokorvaukset. Lue lisää sairaanhoitokorvauksista Kelan sivuilta tästä linkistä.
  • Lääkekorvaukset. Lue lisää lääkekorvauksista Kelan sivuilta tästä linkistä.
  • Edellä mainittujen hakemusten liitteiden lähetys. Lue lisää liitteiden lähettämisestä OmaKelassa Kelan sivuilta tästä linkistä.

Millaisia kokemuksia sinulla on erilaisten etuuksien tai tukien hakemisesta huoltajana? Mitä ajattelet uudistuksesta, tuoko se helpotusta arkeesi? Kerro se meille Webropol-lomakkeella tästä linkistä.

Voit halutessasi kommentoida, antaa palautetta tai esimerkiksi toivoa artikkelia tietystä aiheesta Webropol-lomakkeella tästä linkistä.

PAUT-toimisto

Kiitos, että otat yhteyttä ei kiireellisissä asioissa sähköpostitse. Pyrimme vastaamaan viikon sisällä.

Lue muita kirjoituksia

Tapahtumat

Tutustu meihin pop up -päivässä

Tule tutustumaan PAUTin porukkaan ja kuulemaan, millaista toimintaa järjestämme! Odotamme sinua lauantaina 2.9. Taivallahden leikkipuiston tiloissa Helsingissä. Pistäydy itsellesi sopivaan aikaan klo 14 – 18 välillä.

Tapahtumat

Koko perheen kesäpäivä Solvallassa

Autismikirjon perheiden kesäpäivää vietetään Espoossa, Solvallan urheiluopistolla, lauantaina 19.8. klo 9-16. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan viimeistään 9.8.!

Kolumni

Erilaiset aivot

"Mitä viisi- tai kaksitoistavuotias autisti kertoisi itsestään ja autismistaan? Mitä sanoja lapsi käyttäisi? Vaikuttaisiko lapsen minä-viesti aikuisen toimintaan? Jos vaikuttaisi, miten?", kysyy Maarit Kuoppala kolumnissaan.

Siirry takaisin sivun alkuun