Autismisäätiön suunnittelijana työskentelevä Jonna Oksanen on tehnyt työuransa enimmäkseen sosiaalialalla ja järjestöissä. Hän on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri Turun yliopistosta ja lampuri eli lampaiden hoitaja Ahlmanin opistosta.
Neuromoninainen työelämä tarkoittaa Jonnalle sitä, että työelämästä tulee inklusiivisempaa. Inklusiivisuudella tarkoitetaan Työterveyslaitoksen mukaan yhdenvertaista, syrjimätöntä sekä kaikkia osallistavaa ja mukaan ottavaa toimintatapaa.
– On tärkeää, että töissä saa olla oma itsensä, koska silloin persoonaan sisältyvät vahvuudet pääsevät kukoistamaan, Jonna sanoo.
Hänellä on lämmin muisto työnhausta 2000-luvun alun Irlannista, jossa hän asui tuolloin hetken.
– Siellä töitä haettiin ihan fyysisesti kävelemällä työpaikoille ja tiedustelemalla olisiko töitä. Ihanan konstailematonta touhua!
Jonnan työssäjaksamista Autismisäätiöllä tukevat työn joustot.
– Töitä on saanut aika lailla aina tehdä sillä tavalla kuin haluaa ja niin paljon kuin haluaa. Se on tukenut jaksamistani.
Jonna analysoi ja moderoi Miten neuroepätyypilliset pääsisivät paremmin työelämään? -tulevaisuustyöskentelyä Töitä kirjolla -tapahtumassa 7.11. Lue lisää tapahtumasta ja ilmoittaudu etäosallistujaksi 6.11. mennessä tästä linkistä.