Diplomi-insinööri Minna Brockmann työskentelee suunnittelun ja konsultoinnin asiantuntijayritys Swecolla projekti-insinöörinä. Hän tekee muun muassa rakennesuunnittelua, erityisosaamisenaan betonirakenteiden vaativa rakennelaskenta.

Kuvassa Minna Brockmann

Minna osallistuu säännöllisesti Swecon perustamaan neuromoninaisten työntekijöiden vertaistukiryhmään, jossa jaetaan esimerkiksi vinkkejä stressinhallintaan. Neuromoninainen työelämä tarkoittaa Minnalle muun muassa selkeitä käytäntöjä, rooleja, työnjakoa ja vastuita.
– Esimerkiksi hyvät projektikäytännöt palvelevat koko työyhteisöä ja asiakasta, eivät pelkästään yksittäisen henkilön työhyvinvointia, hän sanoo.

Minna kokee neuromoninaisuuden huomioimisen antavan myös mahdollisuuden innovatiivisuuteen, kun työyhteisössä on erilaisia ihmisiä.

Minna on työskennellyt nykyisten työtehtäviensä parissa harjoitteluajoista lähtien. Hän haki harjoitteluun tuolloin osallistumalla työnantajayrityksen järjestämään opiskelijailtaan, jossa keskusteltiin harjoittelumahdollisuuksista. Sen jälkeen hän kävi vielä haastattelussa ja aloitti harjoittelun.
– Kuulostaa varsin mutkattomalta, mutta tällainen ei varmaankaan sovi kaikille neuromoninaisille, jos esimerkiksi jännittää uusia tilanteita ja vapaamuotoista jutustelua, Minna arvelee.

Hän päätyi nykyiselle työnantajalleen yrityskaupan kautta, eikä ole vaihtanut työpaikkaa, koska on ollut tyytyväinen.
– Joskus olen kyllä vilkaissut työpaikkailmoituksia ja useimmiten niistä saa vaikutelman, että etsitään jonkinlaista superosaajaa ja supliikki-ihmistä, jollainen en itse koe olevani, vaikka tulenkin toimeen ihmisten kanssa ja olen hyvä työssäni, Minna kertoo.

Minnan työssäjaksamista Swecolla tukee lyhennetty työaika, työaikajoustot sekä etätyömahdollisuus.
– Koen, että työpaikassani panostetaan myös järkeviin ja selkeisiin käytäntöihin, jotka auttavat jäsentämään työkuormaa ja pitävät stressin vähäisenä, hän sanoo.

Vapaa-ajallaan Minna lukee, neuloo, tekee ruokaa, pelaa PokemonGota ja toimii yhdistysaktiivina. Hänen pidempiaikaisena erityiskiinnostuksenkohteenaan ovat myös junat ja raideliikenne. 

Minna ja hänen esihenkilönsä Tero Aikkila antavat Töitä kirjolla -tapahtumassa 7.11. käytännön vinkkejä työntekijän ja työnantajan sujuvaan yhteistyöhön. Lue lisää tapahtumasta ja ilmoittaudu tästä linkistä.

PAUT-toimisto

Kiitos, että otat yhteyttä ei kiireellisissä asioissa sähköpostitse. Pyrimme vastaamaan viikon sisällä.

Lue muita kirjoituksia

Töitä kirjolla

Työn joustot tukevat jaksamista

”On tärkeää, että töissä saa olla oma itsensä, koska silloin persoonaan sisältyvät vahvuudet pääsevät kukoistamaan”, sanoo Autismisäätiön suunnittelija Jonna Oksanen. Jonna analysoi ja moderoi Miten neuroepätyypilliset pääsisivät paremmin työelämään? -tulevaisuustyöskentelyä Töitä kirjolla -tapahtumassa 7.11.

Koulu

Maarit Kuoppala: Kouluun!

"Kun perhe ottaa yhteyttä PAUTiin kouluasioissa, lapsi voi koulussa huonosti. Ratkaisu koulunkäynnin tueksi on usein yhdenvertaisuuslain mukainen kohtuullinen mukautus", kirjoittaa Maarit Kuoppala.

PAUT esittäytyy

Aida A: Olen ollut aktivisti kolme vuotta

PAUT esittäytyy -artikkelisarjassa pääset tutustumaan PAUTilla vaikuttaviin aktivisteihin, vapaaehtoisiin, luottamushenkilöihin ja työntekijöihin. Artikkelisarjan aloittavat PAUTin Nuoret Aktivistit. Tutustu vaikuttajaryhmän nuorimpaan aktivistiin, Aidaan, joka on ehtinyt tekemään vaikuttamistyötään jo kolmen vuoden ajan!

Siirry takaisin sivun alkuun