LähiTapiolan tukitonni Nuorten toimintakalenterille

PAUTin autismi- ja neurokirjon nuorten oma vertaistuki- ja harrasteryhmä, ”Nuorten toimintakalenteri”, on valittu LähiTapiola Pääkaupunkiseudun yhden tuhannen euron arvoisen LähiLahjoituksen saajaksi.

Lahjoitushaku oli avoinna kaikille pääkaupunkiseudun lasten ja nuorten harrastusryhmille. PAUTin pitkäaikaisen vapaaehtoisen ja Nuorten toimintakalenterin toisen puuhanaisen, Eija Kilgastin, toimesta ryhmä pääsi mukaan syyskuussa käynnistyneeseen avoimeen nettiäänestykseen, jonka perusteella tuen saajat valittiin 13.12.2023.

Sydämelliset kiitokset äänestäneille ja lämpimät onnittelut Nuorille!

Lue lisää Lähilahjoituksesta sekä muista tuen saajista LähiTapiolan uutisesta tästä linkistä.

Nuorten toimintakalenteri retkeili Tallinnan TV-tornissa kesällä 2023.

Lähilahjoitus tullaan käyttämään vuoden 2024 aikana Nuorten toimintakalenterin toimintaan. Tämä noin 15-25-vuotiaiden nuorten ryhmä kokoontuu kaksi kertaa kuukaudessa avoimiin tapaamisiin Helsingin erilaiset oppijat HERO ry:n tiloihin Helsinkiin. Tapaamisissa voi esimerkiksi pelata lautapelejä, jutella tai vain hengailla. Nuoret käyvät lisäksi keilaamassa kuukausittain ja tekevät erilaisia retkiä vuoden mittaan. Vierailukohteina ovat olleet esimerkiksi paloasema, Tallinna, Helsingin observatorio, Fazerin tehdas, Korkeasaari sekä Linnanmäki.

Toisinaan tilataan pizzaa ja herkutellaan yhdessä.

Nuorten toimintakalenterin säännöllisen ja vakiintuneen toiminnan mahdollistajina ovat PAUTin vapaaehtoiset: Eija ja Sanna. He suunnittelevat ja toteuttavat toimintaa nuoria kuunnellen ja kunnioittaen. Ryhmän ohjelma päivittyy säännöllisesti vuoden mittaan.

Nuoret osallistuvat tapaamisiin ja retkiin sekä itsenäisesti että läheisten tai saattajien kanssa, jokainen oman toimintakykynsä ja toiveensa mukaisesti. Ryhmän tärkeimpien toimintaperiaatteiden mukaisesti: jokainen saa tulla ja hyväksytään omana itsenään, tässä ryhmässä ei tarvitse maskata!

Retkellä Sipoonkorven kansallispuistossa marraskuussa 2023.

Nuorten toimintakalenterin tapaamiset vuodelle 2024 käynnistyvät tammikuussa. Tarkemmat aikataulut tiedotetaan mahdollisimman pian tapahtumakalenterissamme. Tutustu tapahtumakalenteriin tästä linkistä.

Voit halutessasi kommentoida, antaa palautetta tai esimerkiksi toivoa artikkelia tietystä aiheesta Webropol-lomakkeella tästä linkistä.

PAUT-toimisto

Kiitos, että otat yhteyttä ei kiireellisissä asioissa sähköpostitse. Pyrimme vastaamaan viikon sisällä. Puhelinajat vaihtelevat viikoittain ja aukioloajat kuulet soittamalla asiakaspalvelunumeroon.

Lue muita kirjoituksia

Uutiset

Lisätietoa esityksestä erota Autismiliiton jäsenyydestä

"Päätös käsitellä Autismiliiton jäsenyyttä on herättänyt keskustelua ja voimakkaitakin reaktioita, joihin emme olleet varautuneet. Varsinkin eettisistä ja aatteellisista eroavaisuuksista, jotka ovat johtaneet siihen, että PAUTin hallitus esittää jäsenilleen Autismiliitosta eroamista, on pyydetty lisätietoa. Haluan avata nyt tarkemmin ne syyt, jotka ovat johtaneet päätökseemme esittää eroa", kirjoittaa PAUTin puheenjohtaja Pia Karasjärvi asiaa avaavassa artikkelissa.

Uutiset

Uusi rahoitustilanne vaatii uusia toimintamalleja 

"Turvataksemme taloudelliset toimintaedellytyksemme myös tulevaisuudessa luomme uusia toimintamalleja. Järjestämme esimerkiksi pienkeräyksiä, myymme koulutusta ja lisäämme osallistujille maksullista toimintaa, johon yhdistyksen jäsenet osallistuvat veloituksetta tai alennetuin hinnoin." Lue artikkelista, miten haastava rahoitustilanne vaikuttaa PAUTin toimintaan.

Vaikuttaminen

Kutsu mielenilmaukseen

Me, Autismiyhdistys PAUTin Nuoret Aktivistit -ryhmä, järjestämme Neurovähemmistön Yhdenvertainen Koulupolku -tapahtuman 15.8. klo 16-18 Eduskuntatalolla. Tule mukaan!

Siirry takaisin sivun alkuun