Me, Autismiyhdistys PAUTin Nuoret Aktivistit -ryhmä, järjestämme Neurovähemmistön Yhdenvertainen Koulupolku -tapahtuman tiistaina 15.8. klo 16-18 Eduskuntatalon portailla.

©Johanna Hautaniemi

Mielestämme neurovähemmistön koulupaikkatilanne on todella huono ja mahdollisuus oppia yhdenvertaisesti ei toteudu. Neurovähemmistö, kuten autisti- ja ADHD-lapset ja nuoret ovat syrjittyjä ja unohdettuja. Monen meidän tulevaisuuden unelmat eivät voi toteutua, koska meidän perustarpeita ei koulussa ymmärretä, eikä huomioida. Tämän takia me nousemme pitämään asiasta melua – Mekin Olemme Täällä!

Me kutsumme sinut osallistumaan tähän tärkeään tapahtumaan. Mikki on auki 17:15-18 ja voitte silloin osoittaa tukenne meille. Mielellään saatte myös keskustella meidän nuorten kanssa ennen puheita, eli klo 15-16, koska meistä on tärkeää, että kaikki saavat olla yhdenvertaisia tässä yhteiskunnassa ja meitä neurovähemmistön edustajia kuullaan. Nythän moni neurovähemmistön lapsi ja nuori voi huonosti koulussa, on pudonnut koulun ulkopuolelle ja/tai on sijoitettu kodin ulkopuolelle kouluakäymättömyyden vuoksi.

Tapahtuman ohjelma (mikrofoni Eduskuntatalon edessä ensimmäisellä porrastasanteella)

15.00: Nuoret Aktivistit eduskuntatalolla valmistelemassa  ja haastattelujen mahdollisuus

15.30: Seurustelua ja kylttien asettelua portaille ja soundcheck

16.00: Mielenilmaisu alkaa: Nuoret Aktivistit -ryhmän yhteinen tervetuliaispuhe

16.10: Puheenvuoroja

Riikka Kiilo, Vertais- ja kokemustoiminnan suunnittelija, Autismiliitto | Noora Koponen, Leijonaemot ry ja Eduskunnan Nepsy-verkoston perustaja | Jenny Lehtinen, toimittaja ja aktivisti | Johanna Laisaari, Kansallisen lapsistrategian pääsihteeri ja apulaispormestari, Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimiala | Maria Musakka, sairaanhoitaja ja omaishoitaja | Samuel Shintami, psykologi

Stimmaustauko, Autismiyhdistys PAUT Nuoret Aktivistit ohjaa

Paula ja Johanna Hautaniemi, PAUT Nuoret Aktivistit | Aida A., yhdenvertaisuusaktivisti, NeuroType 3-tutkimus tulosten julkaisu | Justin Ballew, Art Teacher and Neurodiversity Activist (in English) | Johanna Vuori-Karvia, omaishoitaja, kokemusasiantuntija

17.15: Vapaa mikki puhujille yleisöstä loppuajaksi alkaa tästä
– samaan aikaan myydään Nuorten Aktivistien tuotteita

18.00: Mikki sulkeutuu

18.05: Vapaata seurustelua ja siivous

18.30: Mielenilmaisu loppuu

Ystävällisin terveisin,

Autismiyhdistys PAUT Nuoret Aktivistit

Lisätietoja Aida A:lta (NeuroType1@gmail.com) tai PAUT:in Johanna Vuori-Karvialta (johanna.vuori-karvia@paut.fi)

PAUT Nuoret Aktivistit

Lue muita kirjoituksia

Uutiset

Yhdenvertaisuutta kouluihin

Lue PAUTin Nuorten Aktivistien 15.8. mielenilmauksessa julkaisemat vaatimukset neurovähemmistön yhdenvertaisen koulupolun toteutumiseksi.

Neurotyypit -elokuva

Neurotyypit -elokuva ensi-iltaan 30.1.

Maija Hirvosen ohjaama ja Mouka Filmin tuottama NEUROTYYPIT -elokuva saa maailman ensi-iltansa DocPoint - Helsingin dokumenttielokuvafestivaalin avajaiselokuvana ensi viikon tiistaina, 30.1.2024. Katso elokuvan traileri!

Esteetön liikunta

Hyvää uimataitoviikkoa!

Uinti on yleisin autististen lasten liikuntaa koskeva yhteydenoton aihe yhdistyksessämme. Lue, miten tehdä uinnista mahdollisimman esteetön!

Siirry takaisin sivun alkuun