kuvassa Henrik Särkkä

Laitoshuoltaja, Henrik Särkällä, on kokemusta opiskelusta ja työelämästä neurovähemmistön näkökulmasta. Henrik on autismikirjolla ja hänellä on kehitysvamma, kielellinen erityisvaikeus sekä dysfasia. Hän opiskeli laitoshuoltajaksi Bovallius-ammattiopistossa Pieksämäellä. Bovalliuksen säätiön ylläpitämä ammatillinen erityisoppilaitos, jossa Henrik opiskeli, yhdistyi vuonna 2018 Validia ammattiopiston kanssa Ammattiopisto Spesiaksi.

Henrik työskentelee tällä hetkellä Espoon tuomiokirkkoseurakunnassa ja tekee laitoshuoltajana siivoustyötä. Hän tekee myös vapaaehtoistyötä ja on mukana useamman järjestön toiminnassa.

– Olen Kehitysvammatuki57 ry: jäsen. Olen samassa yhdistyksessä vapaaehtoisena vekkari-toiminnassa, jossa ohjaan digitaitoryhmää, Henrik kertoo.  

Henrik on saanut koulutuksen vapaaehtoistyöhön. Hän toimii myös kehitysvammaisten ihmisten valtakunnallinen kansalaisjärjestö, Me Itse ry:n Espoon ryhmän sihteerinä.

Henrikin toiveena on saada lähivuosina uusi työpaikka.

Henrik on mukana Töitä kirjolla -tapahtumassa 7.11. klo 10–14 Helsingissä ja verkossa. Hän osallistuu paneelikeskusteluun: Neurovähemmistöä kuunnellen – ratkaisuja työnhakuun ja työelämään. Lue lisää tapahtumasta ja ilmoittaudu tästä linkistä. 

PAUT-toimisto

Kiitos, että otat yhteyttä ei kiireellisissä asioissa sähköpostitse. Pyrimme vastaamaan viikon sisällä.

Lue muita kirjoituksia

Uutiset

Lisätietoa esityksestä erota Autismiliiton jäsenyydestä

"Päätös käsitellä Autismiliiton jäsenyyttä on herättänyt keskustelua ja voimakkaitakin reaktioita, joihin emme olleet varautuneet. Varsinkin eettisistä ja aatteellisista eroavaisuuksista, jotka ovat johtaneet siihen, että PAUTin hallitus esittää jäsenilleen Autismiliitosta eroamista, on pyydetty lisätietoa. Haluan avata nyt tarkemmin ne syyt, jotka ovat johtaneet päätökseemme esittää eroa", kirjoittaa PAUTin puheenjohtaja Pia Karasjärvi asiaa avaavassa artikkelissa.

Töitä kirjolla

Neuromoninaista työelämää rakentamassa

"Esimerkiksi joustava työaika ja fyysinen työympäristö, jossa voi olla toimistolla tai kotona kävellen, seisten, maaten tai hiljaisessa tilassa, helpottavat neurovähemmistön yhdenvertaista osallistumista työelämään”, sanoo PAUTin toiminnanjohtaja Johanna Vuori-Karvia artikkelissa neuromoninaisesta työelämästä. Johanna toimii Töitä kirjolla -tapahtumassa 7.11. autismitulkkina ja tulevaisuustyöskentelyn vetäjänä.

Töitä kirjolla

Työelämä tarvitsee moninaisuutta

Autismisäätiön yhteiskuntasuhdejohtaja, Vesa Korhonen, toivoo työelämään hyviä ja selkeitä työpaikkailmoituksia, jotka antavat hyvät eväät CV:n kokoamiseen. Vesa toimii Töitä kirjolla -tapahtumassa 7.11. Neurovähemmistöä kuunnellen, ratkaisuja työnhakuun ja työelämään -paneelikeskustelun vetäjänä. Lue Vesan mietteitä neuromoninaisesta työelämästä tästä artikkelista.

Siirry takaisin sivun alkuun