kuvassa Vesa Korhonen.

Autismisäätiön yhteiskuntasuhdejohtaja, Vesa Korhonen, on työskennellyt tukea tarvitsevien lasten, nuorten ja aikuisten parissa melkein koko työuransa. Hän on tehnyt sekä suoraa asiakastyötä että tutkimusta, ja viimeiset kahdeksan vuotta hän on työskennellyt Autismisäätiön johtotehtävissä. Vesa on koulutukseltaan filosofian tohtori psykologian oppinaineessa.

Vesan mukaan työelämä tarvitsee ja hyötyy moninaisuudesta, jolloin uudet näkökulmat avaavat uusia mahdollisuuksia tulevaisuutta varten.

– Osaltaan se tarkoittaa sitä, että työpaikat miettivät mukautuksia ja toisaalta se tarkoittaa sitä, että opimme puolin ja toisin näkemään uusia mahdollisuuksia, hän sanoo.

Vesa toivoo työelämään hyviä ja selkeitä työpaikkailmoituksia, jotka antavat hyvät eväät CV:n kokoamiseen.

– Hyvä työpaikkailmoitus tuo esille ne asiat, jotka näyttävät mitkä tekijät mahdollistavat työtehtävien oppimisen tai osaamisen. Kaikkea ei voi osata ennen työn aloittamista, vaan iso osa opitaan vasta töissä.

Hänen omaa työssäjaksamistansa tukee mahdollisuus tehdä töitä useimmiten vähemmän aamupainoitteisesti.

Vesa toimii Töitä kirjolla -tapahtumassa 7.11. Neurovähemmistöä kuunnellen, ratkaisuja työnhakuun ja työelämään -paneelikeskustelun vetäjänä.  Lue lisää tapahtumasta ja ilmoittaudu tästä linkistä.

PAUT-toimisto

Kiitos, että otat yhteyttä ei kiireellisissä asioissa sähköpostitse. Pyrimme vastaamaan viikon sisällä.

Lue muita kirjoituksia

Töitä kirjolla logo jonka tehnyt Anni

Töitä kirjolla

Töitä kirjolla – neuroesteetön työelämä

PAUT järjestää yhteistyökumppaneidensa kanssa neurovähemmistön työllistymiseen liittyvän Töitä kirjolla -tapahtuman Helsingissä ja verkossa torstaina 7.11.2024. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan tapahtumaan tästä artikkelista.

Töitä kirjolla

Neuromoninaista työelämää rakentamassa

"Esimerkiksi joustava työaika ja fyysinen työympäristö, jossa voi olla toimistolla tai kotona kävellen, seisten, maaten tai hiljaisessa tilassa, helpottavat neurovähemmistön yhdenvertaista osallistumista työelämään”, sanoo PAUTin toiminnanjohtaja Johanna Vuori-Karvia artikkelissa neuromoninaisesta työelämästä. Johanna toimii Töitä kirjolla -tapahtumassa 7.11. autismitulkkina ja tulevaisuustyöskentelyn vetäjänä.

Töitä kirjolla

Tukitoimia tarvitaan jo työnhaussa

Neurovähemmistö-aktivisti Mireten polku työelämään on ollut vaikea. Hän ei ole päässyt vielä palkkatyöhön, mutta tekee vapaaehtoista vaikuttamistyötä PAUTin Nuorissa Aktivisteissa. Mirette ja muut PAUTin Nuoret Aktivistit ovat mukana Töitä kirjolla -tapahtumassa 7.11. Helsingissä ja verkossa. Lue Mireten ajatuksia työelämästä tästä artikkelista.

Siirry takaisin sivun alkuun