Hyvää Lapsen oikeuksien päivää ja viikkoa, PAUTin ystävä!

Kansainvälistä Lapsen oikeuksien päivää vietetään vuosittain 20. marraskuuta. Samassa yhteydessä vietetään teemaviikkoa, jonka tavoitteena on lisätä Lapsen oikeuksien sopimuksen tunnettuutta ja lapsen oikeuksien toteutumista. Viikkoa vietetään tänä vuonna 20.–26.11.2023.

Lapsen oikeuksien viikon teemana tänä vuonna on oikeus hyvinvointiin.

Jokaisella lapsella on oikeus voida mahdollisimman hyvin. Ja jokainen aikuinen voi vaikuttaa lähellään olevien lasten oloon, sillä hyvinvointi on myös arjen pieniä asioita: läheisyyttä, turvaa, halauksia. Riittävää unta, leikkiä ja ulkoilua sekä terveellistä ravintoa. Lapsille ja nuorille tärkeimpiä asioita on myös se, että on kavereita, eikä kukaan kiusaa. On aikuisten velvollisuus huolehtia siitä, että lapsen arki ja elämäntavat tukevat hänen hyvinvointiaan”, todetaan kansallisen Lapsen oikeudet -viestintäverkoston kannanotossa. Lue kannanotto kokonaisuudessaan tästä linkistä.

Haastamme sinut, PAUTin ystävä, jäsen, yhteistyökumppani osallistumaan Lapsen oikeuksien viikon #SaanVoidaHyvin #SaatVoidaHyvin -kampanjaan pohtimalla ja toteuttamalla kanssamme konkreettisia hyvinvointitekoja!

Lämmin kiitos osallistumisesta 💛 lue vastauksia alta ja voi hyvin.

Mitä sinä voisit tehdä jo tällä viikolla vaikuttaaksesi positiivisesti ympärilläsi olevien lasten, nuorten ja muiden ihmisten hyvinvointiin?

”Aamun aloitus: tein eväät töihin ja jätin satsuman koulusta tulevalle koululaiselle. Aikuinen saa välipalaksi toivomaansa toastia.”

”Voisin antaa itselleni anteeksi, kun hermostuin lapselle.”

”Hyväksyä ihmiset sellaisena kuin he ovat.”


”Hymyillä tuntemattomalle vastaantulijalle.”

”Ajatella valoisasti ja nähdä hyviä asioita ympärilläni. Nähdä hyvät asiat lapsessa ja nuoressa ja iloita niistä!”

”Kohdata lasta ja kuunnella.”

Mitä sinä voisit tehdä jo tällä viikolla vaikuttaaksesi positiivisesti omaan hyvinvointiisi?

”Ottaa päiväunet!”

”Osallistua työhön ja retkipäivään. Vien myös töihin yhden nuorten tiedekirjan. Ilahdutan muita ja saan iloa tai huomioimista muilta. Neulon ja menen myyjäiskirppikselle myymään lasten kasseja ja tauluja.”

”Nukkua riittävästi.”

”Ottaa aikaa itselleni.”

Tutustu Lapsen oikeuksien päivään ja viikkoon tästä linkistä.  

PAUT-toimisto

Kiitos, että otat yhteyttä ei kiireellisissä asioissa sähköpostitse. Pyrimme vastaamaan viikon sisällä.

Lue muita kirjoituksia

Tapahtumat

Koko perheen kesäpäivä Solvallassa

Autismikirjon perheiden kesäpäivää vietetään Espoossa, Solvallan urheiluopistolla, lauantaina 19.8. klo 9-16. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan viimeistään 9.8.!

Koulu

Kouluun!

"Kun perhe ottaa yhteyttä PAUTiin kouluasioissa, lapsi voi koulussa huonosti. Ratkaisu koulunkäynnin tueksi on usein yhdenvertaisuuslain mukainen kohtuullinen mukautus", kirjoittaa Maarit Kuoppala.

Yhdenvertaisuus

Kohtuulliset mukautukset

Autistien yksilölliset mukautustarpeet ovat vielä monelle toimijalle tuntemattomia ja uusia. Lue Maarit Kuoppalan vinkit kohtuullisten mukautusten pyytämiseksi!

Siirry takaisin sivun alkuun