Uusia vertaistukiryhmiä syksyyn

Yksinäisyyttä, ulkopuolisuutta, voimattomuutta, erityisvanhemmuudessa jaksamisen haasteita, jopa epätoivoa toisinaan? Nämä ovat tunteita, joita autismikirjon lasten ja nuorten vanhemmat kokevat monesti arjessa.

”Autismiyhdistys PAUT merkitsee minulle paikkaa, missä ei tarvitse hävetä nepsyn käytöstä.” Vertainen

Moni asia pohdituttaa ja huolestuttaa, eikä lähipiirissä välttämättä ole toista samankaltaisessa perhetilanteessa elävää. Vertaista, jonka kanssa voi kokea tulevansa kuulluksi ja ymmärretyksi jo puolesta sanasta!

Me voimme iloksemme ilmoittaa vertaistukiryhmätoimintamme laajentuvan tänä syksynä kahdella uudella vertaistukiryhmällä! Vertaistuen tuomaa voimaa ja toivoa on tarjolla nyt myös Vantaan Myyrmäessä ja Keravalla, kun vertaistukiryhmät autismikirjon lasten ja nuorten vanhemmille sekä läheisille käynnistyvät syyskuussa.

”Parasta vertaisryhmässä on luottamuksellinen ilmapiiri. Siellä voi kertoa tilanteestaan siten, kuinka haluaa.” Vertainen

Vantaan vertaistukiryhmä, Myyrmäkitalolla, alkaa torstaina 14.9. Syksyn tapaamiset ovat torstaisin klo 18-19.30 seuraavina päivinä: to 14.9. | to 12.10. | to 9.11. | to 14.12. Lue lisää Vantaan vertaistukiryhmästä tästä linkistä. Ryhmää ohjaa PAUTin vapaaehtoinen, Pia Karasjärvi.

Keravan vertaistukiryhmä, Onnilassa, alkaa maanantaina 25.9. Syksyn tapaamiset ovat maanantaisin klo 17.30-19.00 seuraavina päivinä: ma 25.9. | ma 30.10. | ma 27.11. Lue lisää Keravan vertaistukiryhmästä tästä linkistä. Ryhmää ohjaa ammatillinen ohjaaja, Monika Matthes.

”On hyvä tavata muita vanhempia ja vaihtaa kokemuksia sekä saada vihjeitä, miten edetä haastavissa tilanteissa kotona ja sosiaalityöntekijöiden ja ohjaajien kanssa.” Vertainen

Vertaistukiryhmämme ovat maksuttomia, eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen. Perhekäsityksemme on laaja ja läheisellä tarkoitamme ketä tahansa autismikirjon lapsen tai nuoren arjessa mukana olevaa aikuista (esimerkiksi isä, äiti, sijaisvanhempi, eno, isovanhempi, aikuinen sisarus, tukihenkilö, ynnä muu sellainen).

Vertaistukiryhmät ovat avoimia ja niihin voi osallistua myös ilman todennettuja diagnooseja tai yhdistyksen jäsenyyttä.

Kysy lisää: info@paut.fi.

Olet lämpimästi tervetullut osallistumaan juuri sellaisena kuin olet!

PAUT-toimisto

Kiitos, että otat yhteyttä ei kiireellisissä asioissa sähköpostitse. Pyrimme vastaamaan viikon sisällä.

Lue muita kirjoituksia

Yhdenvertaisuus

Kohtuulliset mukautukset

Autistien yksilölliset mukautustarpeet ovat vielä monelle toimijalle tuntemattomia ja uusia. Lue Maarit Kuoppalan vinkit kohtuullisten mukautusten pyytämiseksi!

Autismipolku

Hyvinvointi elämän perustana

"Hyvinvointi perustuu ihmisen mahdollisuuksiin olla sellainen kuin on", kirjoittaa PAUTin projektipäällikkö Maarit Kuoppala Autismipolku -artikkelisarjan ensimmäisessä kirjoituksessa.

Tapahtumat

Tutustu meihin pop up -päivässä

Tule tutustumaan PAUTin porukkaan ja kuulemaan, millaista toimintaa järjestämme! Odotamme sinua lauantaina 2.9. Taivallahden leikkipuiston tiloissa Helsingissä. Pistäydy itsellesi sopivaan aikaan klo 14 – 18 välillä.

Siirry takaisin sivun alkuun