(c)Jutta Kastinen

Neurovähemmistö-aktivisti Anni Haapala on Otaniemen lukiosta valmistunut ylioppilas. Annin unelmana on opiskelu ja työura biolääketieteen parissa. Unelma on astetta lähempänä toteutumista, sillä Anni on saanut opiskelupaikan Itä-Suomen yliopiston lääketieteen laitoksen biolääketieteen yksiköstä.

– En ole vielä pystynyt aloittamaan opiskelua siellä. Tavoitteena olisi ensi syksynä aloittaa opinnot, jos kuntoni olisi jo sellainen, että pystyisin aloittamaan, hän toivoo.

Annin piirros unelmatyöstä biolääketieteen parissa

Anni ei pysty tällä hetkellä olemaan työelämässä tai opiskelemassa. Hän tekee sen sijaan aktivismia neurovähemmistön hyväksi PAUTin Nuoret Aktivistit -vaikuttajaryhmässä.

Neuromoninainen työelämä tarkoittaa Annille työelämäympäristöä, johon myös neurovähemmistöön kuuluvat ihmiset pystyvät osallistumaan yhdenvertaisesti.

– Tämä voi tarkoittaa aistiesteettömyyttä tai mukautettuja työtehtäviä. Neuromoninaisesta työelämästä hyötyvät kaikki, ei vain neurovähemmistö.

Anni ja muut PAUTin Nuoret Aktivistit ovat mukana Töitä kirjolla -tapahtumassa 7.11. klo 10-14 Helsingissä ja verkossa. Nuoret järjestävät tapahtuman osallistujille hiljaisen stimmaus- ja venyttelytauon klo 11. Lue lisää tapahtumasta ja ilmoittaudu tästä linkistä.

PAUT-toimisto

Kiitos, että otat yhteyttä ei kiireellisissä asioissa sähköpostitse. Pyrimme vastaamaan viikon sisällä.

Lue muita kirjoituksia

Töitä kirjolla

Vinkkejä sujuvaan yhteistyöhön

Projekti-insinööri Minna Brockmann ja esihenkilö Tero Aikkila Swecolta antavat Töitä kirjolla -tapahtumassa 7.11. käytännön vinkkejä työntekijän ja työnantajan sujuvaan yhteistyöhön. Neuromoninainen työelämä tarkoittaa Minnalle muun muassa selkeitä käytäntöjä, rooleja, työnjakoa ja vastuita. Lue tästä artikkelista, millaiset mukautukset tukevat Minnaa työssäjaksamisessa.

Hyvinvointi

Saat voida hyvin!

Lapsen oikeuksien viikon teemana vuonna 2023 on oikeus hyvinvointiin. Haastamme sinut, PAUTin ystävä, jäsen, yhteistyökumppani osallistumaan Lapsen oikeuksien viikon #SaanVoidaHyvin #SaatVoidaHyvin -kampanjaan pohtimalla ja toteuttamalla kanssamme konkreettisia hyvinvointitekoja!

Töitä kirjolla

Uusi narratiivi autismikirjolle

”Työhaastattelut ovat usein kompleksisia tilanteita ja moniin kysymyksiin on piilotettu merkityksiä, joita ei ole helppo tulkita”, sanoo Narrate-hankkeen projektijohtaja Ingrid Pammer. Ingrid sekä kollegat, Hans Cornelis ja Luigi Frezza, esittelevät autistien työllistymisen tukeen vaikuttavaa Narrate-hanketta Töitä kirjolla -tapahtumassa 7.11.

Siirry takaisin sivun alkuun