PAUT on vuokrannut oman toimitilan Helsingin Katajanokalta entistä autismiystävällisemmän toiminnan järjestämiseksi. PAUTin Nuoret Aktivistit ovat antaneet tilalle yhdistyksen toimijoiden tunnetilaa kuvaavan nimen: PAUTin Ihme.

PAUTin Ihme sijaitsee katutasossa Helsingin keskustan välittömästä läheisyydessä Katajanokalla osoitteessa Merikasarminkatu 6. Paikalle pääsee helposti raitiovaunulla 4.

Katso tilan sijainti kartalla tästä linkistä.

Oman toimitilan tarve on ollut pitkään tiedossa ja PAUTin Autismipolku-hankkeen myötä turvallisemman ja autismiystävällisemmän tarve on tullut yhdistykselle entistä näkyvämmäksi. Toiminnan järjestäminen esimerkiksi nuorille jatkuvasti muuttuvissa tiloissa on haastavaa. Kun sopiva tila tuli tarjolle yllättäen, päätös vuokraamisesta tehtiin nopeasti.

– Nyt pystymme järjestämään ihan uudella tavalla tapahtumia autismikirjon henkilöille, PAUTin puheenjohtaja Pia Karasjärvi iloitsee.

Tilaa kalustetaan ja muokataan tällä hetkellä vapaaehtoisvoimin. Aistiystävällisyyteen kiinnitetään erityistä huomiota, esimerkiksi tilan valaistus ja äänimaailma rakennetaan mahdollisimman neutraaliksi. Tilaan tulee hiljainen huone, johon voi halutessaan mennä oman tilan tarpeessa.

Ohjelmaa, tapahtumia ja vertaistukea tullaan järjestämään sekä autismikirjon henkilöille että heidän läheisilleen yhdessä ja erikseen. Ehdotuksia ohjelmasta ja toiminnasta pyydetään myös jäsenistöltä kevään kuluessa.

– Tästä tulee PAUTin oma olohuone autismiyhteisölle. Tuttu ja turvallinen tila, jonne voi tulla sellaisena kuin on, PAUTin operatiivinen johtaja Johanna Vuori-Karvia hehkuttaa.

Tilan avajaiset järjestetään Autismitietoisuuden viikolla 2.-7.4.2024.

PAUTin Nuoria Aktivisteja talkoopuuhissa PAUTin Ihmeessä.

PAUT-toimisto

Kiitos, että otat yhteyttä ei kiireellisissä asioissa sähköpostitse. Pyrimme vastaamaan viikon sisällä. Puhelinajat vaihtelevat viikoittain ja aukioloajat kuulet soittamalla asiakaspalvelunumeroon.

Lue muita kirjoituksia

Uutiset

Lisätietoa esityksestä erota Autismiliiton jäsenyydestä

"Päätös käsitellä Autismiliiton jäsenyyttä on herättänyt keskustelua ja voimakkaitakin reaktioita, joihin emme olleet varautuneet. Varsinkin eettisistä ja aatteellisista eroavaisuuksista, jotka ovat johtaneet siihen, että PAUTin hallitus esittää jäsenilleen Autismiliitosta eroamista, on pyydetty lisätietoa. Haluan avata nyt tarkemmin ne syyt, jotka ovat johtaneet päätökseemme esittää eroa", kirjoittaa PAUTin puheenjohtaja Pia Karasjärvi asiaa avaavassa artikkelissa.

Autismi

Jätä maski eteiseen, tule PAUTin Ihmeeseen: Hyvää autismitietoisuuden viikkoa

"Yhteiskunnan kuormittavuuden lisääntyessä tarvitsemme turvallisempia tiloja, joiden eteiseen voi jättää maskinsa edes pieneksi hetkeksi. Olemme iloisia voidessamme vastata tähän tarpeeseen avaamalla uuden tilamme, PAUTin Ihmeen tällä viikolla." Lue artikkelista, mitä turvallisempi tila tarkoittaa PAUTille.

PAUTin Ihme

Näin syntyi aistihuone Rauha

"Aistihuone Rauhassa on palauduttu, avauduttu, tutustuttu, nukuttu, levätty ja myös työskennelty", kirjoittaa PAUTin vapaaehtoinen Makte Muuri aistihuoneen rakennusprosessia kuvaavassa artikkelissaan. Makte suunnitteli ja toteutti aistihuoneen PAUTille osana sosionomiopintojensa työharjoittelua.

Siirry takaisin sivun alkuun