PAUT on vuokrannut oman toimitilan Helsingin Katajanokalta entistä autismiystävällisemmän toiminnan järjestämiseksi. PAUTin Nuoret Aktivistit ovat antaneet tilalle yhdistyksen toimijoiden tunnetilaa kuvaavan nimen: PAUTin Ihme.

PAUTin Ihme sijaitsee katutasossa Helsingin keskustan välittömästä läheisyydessä Katajanokalla osoitteessa Merikasarminkatu 6. Paikalle pääsee helposti raitiovaunulla 4.

Katso tilan sijainti kartalla tästä linkistä.

Oman toimitilan tarve on ollut pitkään tiedossa ja PAUTin Autismipolku-hankkeen myötä turvallisemman ja autismiystävällisemmän tarve on tullut yhdistykselle entistä näkyvämmäksi. Toiminnan järjestäminen esimerkiksi nuorille jatkuvasti muuttuvissa tiloissa on haastavaa. Kun sopiva tila tuli tarjolle yllättäen, päätös vuokraamisesta tehtiin nopeasti.

– Nyt pystymme järjestämään ihan uudella tavalla tapahtumia autismikirjon henkilöille, PAUTin puheenjohtaja Pia Karasjärvi iloitsee.

Tilaa kalustetaan ja muokataan tällä hetkellä vapaaehtoisvoimin. Aistiystävällisyyteen kiinnitetään erityistä huomiota, esimerkiksi tilan valaistus ja äänimaailma rakennetaan mahdollisimman neutraaliksi. Tilaan tulee hiljainen huone, johon voi halutessaan mennä oman tilan tarpeessa.

Ohjelmaa, tapahtumia ja vertaistukea tullaan järjestämään sekä autismikirjon henkilöille että heidän läheisilleen yhdessä ja erikseen. Ehdotuksia ohjelmasta ja toiminnasta pyydetään myös jäsenistöltä kevään kuluessa.

– Tästä tulee PAUTin oma olohuone autismiyhteisölle. Tuttu ja turvallinen tila, jonne voi tulla sellaisena kuin on, PAUTin operatiivinen johtaja Johanna Vuori-Karvia hehkuttaa.

Tilan avajaiset järjestetään Autismitietoisuuden viikolla 2.-7.4.2024.

PAUTin Nuoria Aktivisteja talkoopuuhissa PAUTin Ihmeessä.

PAUT-toimisto

Kiitos, että otat yhteyttä ei kiireellisissä asioissa sähköpostitse. Pyrimme vastaamaan viikon sisällä.

Lue muita kirjoituksia

Autismi

Jätä maski eteiseen, tule PAUTin Ihmeeseen: Hyvää autismitietoisuuden viikkoa

"Yhteiskunnan kuormittavuuden lisääntyessä tarvitsemme turvallisempia tiloja, joiden eteiseen voi jättää maskinsa edes pieneksi hetkeksi. Olemme iloisia voidessamme vastata tähän tarpeeseen avaamalla uuden tilamme, PAUTin Ihmeen tällä viikolla." Lue artikkelista, mitä turvallisempi tila tarkoittaa PAUTille.

Vaikuttaminen

Yhteisössä on voimaa – PAUT jäsentensä valtaistajana

"Valtaistamisessa on kyse siitä, että yksilöt tai ryhmät saavat otteen omasta elämästään ja siihen liittyvästä päätöksenteosta," kirjoittaa PAUTin puheenjohtaja Arto Bäckström. Tässä artikkelissa hän kertoo, mitä valtaistaminen PAUTin toiminnassa tarkoittaa käytännössä.

Autismipolku

Hyvinvointi elämän perustana

"Hyvinvointi perustuu ihmisen mahdollisuuksiin olla sellainen kuin on", kirjoittaa PAUTin projektipäällikkö Maarit Kuoppala Autismipolku -artikkelisarjan ensimmäisessä kirjoituksessa.

Siirry takaisin sivun alkuun