TRE-menetelmän aloituskurssi vanhemmille

Hei sinä  autismikirjon lapsen tai nuoren vanhempi! Tule opiskelemaan stressiä lievittävän  TRE-itsehoitomenetelmän alkeita hauskassa porukassa lauantai-iltapäivällä 11.11.2023 Toimintakeskus Kurjessa (Merikasarminkatu 6, 00160 Helsinki). Alkeita opetellaan yhden illan ajan rennosti yhdessä. Opiskelun jälkeen on tarjolla pientä purtavaa hyvien vertaiskeskustelujen parissa. Ohjaajana toimii TRE-ohjaaja, säveltäjä ja laulaja Maija Kaunismaa.

TRE-stressinpurkuliikkeet eli Trauma and Tension Releasing Exercises (TRE) on yksinkertainen ja helposti omaksuttava kehon liikkeistä koostuva itsehoitomenetelmä, jonka vaikutukset ilmenevät nopeasti. Menetelmän on kehittänyt yhdysvaltalainen stressin- ja traumanhoidon asiantuntija, tohtori David Berceli. TRE rentouttaa, aktivoi ja mobilisoi stressin ja traumaattisten kokemusten jännittämiä lihaksia. Menetelmä käynnistää lihasten vapinana tai tärinänä alkavan luonnollisen ja nopeasti vaikuttavan palautumismekanismin. TRE auttaa selviämään stressistä, jännityksistä ja traumoja aiheuttaneista kokemuksista voimaannuttavalla tavalla. Saat kehosi takaisin!

TRE-aloituskurssin aikana opit

*TRE-stressinpurkuliikkeet sovitettuna omalle kehollesi

*TRE:n viitekehyksen, kehon stressireaktiot: niiden syntyminen ja purkaminen

*Käynnistämään lihasten vapinana tai tärinänä alkavan luonnollisen ja nopeasti vaikuttavan palautumismekanismin

*Ohjeet TRE:n itsenäiseen harjoittamiseen ja itsesäätelyyn (ei menetelmän ohjaamiseksi muille)

Päivän ohjelma:

lauantai 11.11.2023

klo 13.00- 13.45 TRE-metodin opiskelua

klo 13.45-15.45 TRE-metodin harjoittelua

Klo 15.45-16.30 Vapaata vertaiskeskustelua

Klo 16.30  Tilaisuus päättyy

Aloituskurssin käytyäsi voit osallistua TRE-jatkokursseille, myös kaikille TRE Finlandin järjestämille kursseille ja harjoituspäiville!

Mitä mukaan?

Kurssille tarvitset mukavat, kevyeen liikuntaan soveltuvat vaatteet, villasukat ja juomapullon, oman jumppamaton, pienen tyynyn tms. sekä pienen viltin/huivin tms. rentoutumiseen. Jos sinulla ei ole jumppamattoa, mainitse siitä ilmoittautuessasi.

Ilmoittautuminen: 4.11.2023 asti täällä.

Osallistumismaksu: kurssi maksaa 20 euroa/osallistuja, sisältäen opetuksen ja pientä evästä illan aikana.

Peruutusehdot

Peruutusehdot
Mahdolliset peruutukset tapahtumaan tulee tehdä mahdollisimman pian, jotta voimme tarjota paikkoja jonotuslistalla odottaville osallistujille. Mikäli osallistumista ei peruta lainkaan, tapahtuman hinta laskutetaan ilmoittautuneilta kokonaisuudessaan. Peruutukset sähköpostitse osoitteeseen: info@paut.fi.

Siirry takaisin sivun alkuun