Neurovähemmistön yhdenvertainen koulupolku -mielenilmaisu

Lämpimästi tervetuloa mukaan PAUTin Nuorten Aktivistien järjestämään mielenilmaisuun!

”Hei!

Me, Autismiyhdistys PAUTin Nuoret Aktivistit -ryhmä, järjestämme Neurovähemmistön Yhdenvertainen Koulupolku -tapahtuman tiistaina 15.8. klo 16-18 Eduskuntatalon portailla.

Mielestämme neurovähemmistön koulupaikkatilanne on todella huono ja mahdollisuus oppia yhdenvertaisesti ei toteudu. Neurovähemmistö, kuten autisti- ja ADHD-lapset ja nuoret ovat syrjittyjä ja unohdettuja. Monen meidän tulevaisuuden unelmat eivät voi toteutua, koska meidän perustarpeita ei koulussa ymmärretä, eikä huomioida. Tämän takia me nousemme pitämään asiasta melua – Mekin Olemme Täällä!

Me kutsumme sinut osallistumaan tähän tärkeään tapahtumaan. Mikki on auki 17:15-18 ja voitte silloin osoittaa tukenne meille. Mielellään saatte myös keskustella meidän nuorten kanssa ennen puheita, eli klo 15-16, koska meistä on tärkeää, että kaikki saavat olla yhdenvertaisia tässä yhteiskunnassa ja meitä neurovähemmistön edustajia kuullaan. Nythän moni neurovähemmistön lapsi ja nuori voi huonosti koulussa, on pudonnut koulun ulkopuolelle ja/tai on sijoitettu kodin ulkopuolelle kouluakäymättömyyden vuoksi.

Tapahtuman ohjelma (mikrofoni Eduskuntatalon edessä ensimmäisellä porrastasanteella)

15.00: Nuoret Aktivistit eduskuntatalolla valmistelemassa  ja haastattelujen mahdollisuus

15.30: Seurustelua ja kylttien asettelua portaille ja soundcheck

16.00: Mielenilmaisu alkaa: Nuoret Aktivistit -ryhmän yhteinen tervetuliaispuhe

16.10: Puheenvuoroja

Riikka Kiilo, Vertais- ja kokemustoiminnan suunnittelija, Autismiliitto | Noora Koponen, Leijonaemot ry ja Eduskunnan Nepsy-verkoston perustaja | Jenny Lehtinen, toimittaja ja aktivisti | Johanna Laisaari, Kansallisen lapsistrategian pääsihteeri ja apulaispormestari, Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimiala | Maria Musakka, sairaanhoitaja ja omaishoitaja | Samuel Shintami, psykologi

Stimmaustauko, Autismiyhdistys PAUT Nuoret Aktivistit ohjaa

Paula ja Johanna Hautaniemi, PAUT Nuoret Aktivistit | Aida A., yhdenvertaisuusaktivisti, NeuroType 3-tutkimus tulosten julkaisu | Justin Ballew, Art Teacher and Neurodiversity Activist (in English) | Johanna Vuori-Karvia, omaishoitaja, kokemusasiantuntija

17.15: Vapaa mikki puhujille yleisöstä loppuajaksi alkaa tästä
– samaan aikaan myydään Nuorten Aktivistien tuotteita

18.00: Mikki sulkeutuu

18.05: Vapaata seurustelua ja siivous

18.30: Mielenilmaisu loppuu

Ystävällisin terveisin,

Autismiyhdistys PAUT Nuoret Aktivistit

Lisätietoja Aida A:lta (NeuroType1@gmail.com) tai PAUT:in Johanna Vuori-Karvialta (johanna.vuori-karvia@paut.fi)

Siirry takaisin sivun alkuun