Lähtökohtana toimintakyky -koulutus

Ilmoittaudu ennakkoon

Hakemuksia, valituksia, kanteluita ja päättymätön byrokratiaviidakko. Kuulostaako tutulta? Oletko pohtinut, miten voisit kertoa omasta tai läheisesi tilanteesta ja toimintakyvystä autismikirjolla niin, että esimerkiksi hakemusprosessit olisivat sujuvampia? Millaisia tekijöitä olisi hyvä korostaa esimerkiksi toimintakykyä kuvatessa?

Olet lämpimästi tervetullut Lähtökohtana toimintakyky -koulutukseen maanantaina 23.9. klo 17.30.-19.30.

Lähtökohtana toimintakyky -koulutuksessa tutustutaan kansainväliseen ICF-luokitukseen, jonka kautta ymmärrät paremmin, millaisista osista ihmisen toimintakyky ja mahdolliset toimintarajoitteet koostuvat.  ICF on toimintakyvyn, toimintarajoitteiden ja terveyden luokitus, joka kuvaa, miten sairauden ja vamman vaikutukset näkyvät yksilön elämässä. Voit lukea lisää ICF-luokituksesta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sivuilta tästä linkistä. 

Koulutuksessa on käytännön osuus, jossa on mahdollista pohtia ja kirjoittaa auki omaa tai läheisesi toimintakykyä sekä löytää uusia näkökulmia, joihin vaikuttaa. Lopuksi keskustelemme vapaasti kurssin aiheista ja kouluttaja vastaa osallistujien kysymyksiin.

Kouluttajana on toimintaterapeutti YAMK ja PAUTin hallituksen jäsen Johanna Kuisma sekä PAUTin toiminnanjohtaja Johanna Vuori-Karvia ja lakiasiantuntija Jutta Kastinen.

Koulutus on kolmas osa PAUTin Oikeudet ja työkalut autistin yhdenvertaiseen elämään -koulutuskokonaisuutta.

Hinnat ja ilmoittautuminen

Oikeudet ja työkalut autistin yhdenvertaiseen elämään -koulutuskokonaisuuden (4 koulutusta) hinta on PAUTin jäsenille 50 euroa ja muille 100 euroa.
Yksittäisen koulutusosion hinta on PAUTin jäsenille 20 euroa ja muille 50 euroa.

Ilmoittaudu koulutukseen tästä linkistä.

Oikeudet ja työkalut autistin yhdenvertaiseen elämään -koulutuskokonaisuus

Kohtaatko arjessasi tilanteita, joissa toivoisit tietäväsi enemmän siitä, miten ympärilläsi oleva yhteiskunta toimii esimerkiksi perusoikeuksien näkökulmasta? Tiedätkö, millaisiin palveluihin voisit olla autismikirjon tai muun neurovähemmistön henkilönä oikeutettu ja miten hakea niitä? Toivotko apua ja vertaistukea yhdenvertaisen elämän suunnitteluun?

Oikeudet ja työkalut autistin yhdenvertaiseen elämään -koulutuskokonaisuus on suunnattu erityisesti autismikirjon ja muun neurovähemmistön henkilöille, heidän läheisilleen sekä muille aiheesta kiinnostuneille. Koulutukset antavat tietoa ja konkreettisia työkaluja oman elämänsä suunnan haltuun ottamiseen autismikirjon ja muun neurovähemmistön henkilöiden näkökulmasta. Koulutukset sisältävät sekä teoria- että käytännön osuuden.

Koulutuskokonaisuuteen kuuluu neljä koulutusosiota:
ma 9.9. 17.30.-19.30 | Arjen oikeudet
ma 16.9. klo 17.30.-19.30 | Palvelut ja oikeussuojakeinot
ma 23.9. klo 17.30.-19.30 | Lähtökohtana toimintakyky
ma 7.10. klo 17.30.-19.30 | Voimavarat, rajat ja vastuut

Muissa koulutuksissa kouluttajina toimivat PAUTin toiminnanjohtaja Johanna Vuori-Karvia ja lakiasiantuntija Jutta Kastinen. Lähtökohtana toimintakyky -koulutuksessa kouluttajana lisäksi toimintaterapeutti ja PAUTin hallituksen jäsen: Johanna Kuisma.

Missä koulutus järjestetään?

Koulutus järjestetään Hybridi-muotoisena. Voit osallistua koulutukseen PAUTin omassa toimitilassa ”PAUTin Ihmeessä” osoitteessa Merikasarminkatu 6, Helsinki tai verkossa Microsoft Teamsin välityksellä.

Katso PAUTin Ihmeen sijainti kartalla tästä linkistä. Pääset parhaiten perille raitiovaunulla numero 4, päätepysäkki on ”ulkoministeriö”. Katso raitiovaunun aikataulut ja reitti tästä linkistä.

Siirry takaisin sivun alkuun