Autismikirjon kouluikäisten lasten tapaaminen

Ei ennakkoilmoittautumista.

Lämpimästi tervetuloa autismikirjon kouluikäisten lasten vapaa-ajan ryhmän tapaamiseen lauantaina 3.8. klo 14-17 PAUTin Ihmeeseen Helsinkiin!

Kenelle autismikirjon kouluikäisten lasten vapaa-ajan ryhmä on?

Autismikirjon kouluikäisten lasten vapaa-ajan ryhmä on noin 7-14-vuotiaiden autismikirjon ja muun neurovähemmistön lasten ja varhaisnuorten oma kohtaamis- ja ajanviettopaikka. Ryhmä toimi keväällä 2024 nimellä ”varhaisnuorten ryhmä”. Nimi muutettiin syksylle 2024 kuvaamaan paremmin ryhmän uutta ja laajempaa ikäjakaumaa. Ikäjakauma on viitteellinen ja esimerkiksi 14-vuotias voi läheisen harkinnan perusteella osallistua myös nuorten vapaa-ajan ryhmän tapaamisiin.

Lue lisää nuorten (noin 15-29-vuotiaat) tapaamisista tapahtumakalenterista tästä linkistä.

Huomioithan, että lapset osallistuvat tässä ryhmässä tapaamisiin ja retkille ainoastaan yhdessä läheisen tai avustajan kanssa. Läheisen tai avustajan tulee olla läsnä koko tapaamisen ajan, lapset ovat tapaamisen ajan omien aikuistensa vastuulla.

Tapaamisiin voi osallistua ilman diagnooseja.

Noudatamme kaikessa toiminnassamme turvallisemman tilan periaatteita. Tutustu PAUTin turvallisemman tilan periaatteisiin tästä linkistä (linkki lisätään elokuussa 2024).

Missä ja milloin tapaamiset järjestetään?

Syksyn 2024 tapaamiset lauantaisin klo 14-17:
3.8. | 17.8. | 31.8. | 14.9. | 28.9. | 12.10. | 26.10. | 9.11. | 23.11. | 7.12.

Tapaamiset järjestetään PAUTin omassa toimitilassa ”PAUTin Ihmeessä” osoitteessa Merikasarminkatu 6, Helsinki. Katso PAUTin Ihmeen sijainti kartalla tästä linkistä. Pääset parhaiten perille raitiovaunulla numero 4, päätepysäkki on ”ulkoministeriö”.

Katso raitiovaunun aikataulut ja reitti tästä linkistä.

Vapaa-ajan ryhmä käy myös erilaisilla retkillä Uudenmaan alueella. Retkistä ilmoitetaan erikseen PAUTin verkkosivujen tapahtumakalenterissa sekä ryhmän omassa WhatsApp-ryhmässä.

Liity WhatsApp-ryhmään lähettämällä puhelinnumerosi ja nimesi sisältävä sähköposti otsikolla ”kouluikäisten ryhmän WhatsApp” osoitteeseen: info@paut.fi. WhatsApp-ryhmässä tiedotetaan esimerkiksi tapaamisten teemoista ja retkistä. WhatsApp-ryhmässä on pääsääntöisesti lasten läheisiä ja / tai avustajia, mutta myös lapset voivat halutessaan liittyä ryhmään läheisten luvalla ja valvonnassa.

Maksaako tapaamisiin osallistuminen ja tarvitaanko ennakkoilmoittautumista?

PAUTin jäsenet osallistuvat vapaa-ajan ryhmän tapaamisiin veloituksetta. Muille yhden tapaamisen hinta on 10 euroa / henkilö. Maksuohjeet lisätään verkkosivuille elokuussa 2024.

Alle 13-vuotiaat voivat osallistua läheisen jäsenyydellä ilman omaa varsinaista jäsenyyttä tai perhejäsenyyttä. Yli 13-vuotiailla tulee olla oma varsinainen jäsenyys (30 euroa/vuosi) tai perhejäsenyys (10 euroa/vuosi). Lue lisää jäsenyydestä ja liity jäseneksi tästä linkistä. Voit tulla tutustumaan jäsenille veloituksettomiin tapahtumiin yhden kerran ennen jäseneksi liittymistä.

Tapaamisiin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Mitä tapaamisissa tehdään?

Vapaa-ajan ryhmän syksyn tapaamisissa on useimmiten ennakkoon suunnitellut teemat. Teemoja suunnitellaan yhdessä syyskauden alussa. Teemoista tiedotetaan lähemmin PAUTin verkkosivujen tapahtumakalenterissa sekä ryhmän omassa WhatsApp-ryhmässä. Keväällä teemoina olivat esimerkiksi animaatiotyöpaja sekä Minecraft-iltapäivä. Tapaamisissa voi myös esimerkiksi pelata lautapelejä tai vain hengailla.

Vapaa-ajan ryhmä käy lisäksi erilaisilla retkillä Uudenmaan alueella omana ryhmänä sekä yhdessä nuorten vapaa-ajan ryhmän kanssa. Ryhmät ovat retkeilleet esimerkiksi Nuuksion kansallispuistossa, Kuusijärvellä, luonnontieteellisessä museossa sekä Korkeasaaressa. Retkistä ilmoitetaan erikseen PAUTin verkkosivujen tapahtumakalenterissa sekä ryhmän omassa WhatsApp-ryhmässä.

Jokaisessa tapaamisessa on mukana ryhmää ohjaava vapaaehtoisemme Leena (kuvassa).

Kuvassa Leena Nuuksion retkellä kesäkuussa 2024.

Jos haluat lisätietoja vapaa-ajan ryhmästä tai esimerkiksi tilojen saavutettavuudesta ja/tai esteettömyydestä tai jos mieleesi tulee muuta kysyttävää, ota yhteyttä meihin: info@paut.fi. Pyrimme vastaamaan sähköposteihin viikon sisällä yhteydenotosta.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan omana itsenäsi!

Siirry takaisin sivun alkuun