Olet lämpimästi tervetullut Autismiyhdistys PAUTin ylimääräiseen jäsenkokoukseen maanantaina 10.6. klo 17.30–19.30.

Kokouksessa käsitellään PAUTin jäsenyyttä ja mahdollista eroa Autismiliitosta. Haluamme kuulla jäsentemme ajatuksia Autismiliiton jäsenyydestä ja käydä asiasta yhdessä avointa keskustelua. Kokouksessa avaamme myös tarkemmin, miten olemme päätyneet nykyiseen tilanteeseen. Toivomme, että mahdollisimman moni jäsen tulee paikalle vaikuttamaan yhdistyksemme tulevaisuuteen.

Voit osallistua kokoukseen yhdistyksemme tiloissa, PAUTin Ihmeessä osoitteessa: Merikasarminkatu 6, Helsinki tai etänä Microsoft Teamsissa. Etäkokouslinkki lähetetään etäosallistumisella ilmoittautuneille viimeistään kokouspäivänä klo 16 mennessä sähköpostitse. Avaamme etäyhteyden klo 17.15.

Ilmoittautuminen: Tarjoilua ja kokouslinkkien lähettämistä varten pyydämme ennakkoilmoittautumista viimeistään perjantaina 7.6.2024 tästä linkistä. 

Kokouksen esityslista löytyy tästä linkistä.

Jos haluat lisätietoja kokouksesta tai esimerkiksi PAUTin Ihmeen saavutettavuudesta ja/tai esteettömyydestä tai jos mieleesi tulee muuta kysyttävää, ota yhteyttä: info@paut.fi.

Jäsenkirje 27.5.2024

Hyvä PAUTin jäsen,

kevätkokouksessa 21.5.2024 keskustelimme pitkään Autismiliiton jäsenyydestämme. Pitkän ja kivuliaan harkinnan jälkeen moni jäsen on sitä mieltä, että Autismiliiton jäsenyhdistyksenä oleminen ei ole PAUTille enää kannattavaa. Syitä tähän on useita.

Autismiliitto päätti lakkauttaa jäsenetuna tarjotun paperisen Autismilehden tämän vuoden liittokokouksessa. Lehti siirtyy verkkoon ensi vuodesta alkaen. Lakkauttamisen syy on taloudellinen. Menetettyä jäsenetua ei ainakaan tällä hetkellä korvata uudella jäsenedulla.

Yhdistyksemme taloudellinen tilanne on haastava. Liittokokouksessa päätettiin, että liittojäsenyys maksaa meille vuosittain 10 euroa/varsinainen jäsen ja 30 euroa/kannatusjäsen. Summa on erittäin suuri nopeasti kasvavalle yhdistyksellemme: jäseniä on tällä hetkellä noin 850 eli vuosittainen kustannus on jatkossa yli 8500 euroa. Tämä on tuntuva summa yhdistyksemme varoissa.

Kansalliseen liittoon kuuluminen tuo parhaimmillaan paikallisyhdistykselle tukea ja vahvaa edunvalvontaa. Ideaalitilanteessa liitto vahvistaa yhdistyksen toimintaa ja kehitystä. Autismiliiton jäsenenä moni meistä kokee, että emme saa tarvitsemaamme tukea. Lisäksi autismiin ja neurovähemmistöön liittyvät aatteelliset sekä eettiset näkemykset eivät mielestämme kohtaa riittävästi. Päinvastoin olemme joutuneet usein ristiriitatilanteisiin Autismiliiton kanssa.

Moni jäsenemme sekä yhdistyksemme hallitus ovat sitä mieltä, että liittojäsenyytemme ei vastaa PAUTin arvoja. Tästä syystä PAUTin hallitus esittää Autismiliitosta eroamista. Ylimääräisen jäsenkokouksen tavoitteena on tehdä päätös liittojäsenyytemme jatkosta.

Ystävällisin terveisin,

Pia Karasjärvi
puheenjohtaja
Autismiyhdistys PAUT ry

Siirry takaisin sivun alkuun