Neurovähemmistön nuori, lämpimästi tervetuloa mukaan PAUTin Nuoret Aktivistit -vaikuttajaryhmän toimintaan!

Muistathan seurata Nuoret Aktivistit toimintaa myös somessa!  Facebook linkki  Instagram linkki

Tämän linkin kautta löytyy myös muutamia videoita ja muuta hyödyllistä materiaali, joissa nuorten kannanottoja ja tietoa autismista ja neurovähemmistöstä.

 

Vaikuttajaryhmän toimintaa suunnittelevat nuoret itse. Ohjausryhmässä toimivat nuoret suunnittelevat ja järjestävät muille vaikuttamistoiminnasta kiinnostuneille nuorille toimintaa vähintään kerran kuukaudessa. Näihin tapaamisiin ja toimintaan on tervetullut jokainen neuropoikkeavien/neurovähemmistön lasten ja nuorten yhdenvertaisen elämän edistämisestä kiinnostunut nuori.

Mukana saa olla omien voimavarojen ja aikataulujen mukaan. Koska toiminta on juuri nuorten omaa toimintaa, niin osallistumisen ikähaarukka on 11-29 vuotta, jos tapahtuman kuvauksessa ei toisin mainita.  Toiveena on, että jos tarvitset tukea toiminnanohjauksessa tai muissa käytännön asioissa, otat tapaamisiin ja tapahtumiin mukaasi avustajan tai vaikka oman vanhemman. Näin pystyt osallistumaan yhdenvertaisesti muiden kanssa!

Ryhmä toimii Uudellamaalla ja maksuttomat tapahtumat järjestetään pääsääntöisesti Helsingissä. Lämpimästi tervetuloa mukaan myös ilman diagnoosia tai yhdistyksen jäsenyyttä! PAUTin Johanna Vuori-Karvia on mukana tapaamisissa ja koordinoi ryhmän toimintaa.

Avustaja tai läheinen on lämpimästi tervetullut mukaan. PAUTin Nuorten Aktivistien toiminta on aistiystävällistä, eikä vaadi keneltäkään diagnoosia tai yhdistyksen jäsenyyttä. Voit tulla mukaan myös seuraamaan.

Kevään 2024 tulevat tapaamiset ja tapahtumat julkaistaan PAUTin tapahtumakalenterissa ! 

Kysy lisää: aktivistit@paut.fi

 

Menneitä tapahtumia:

6.3.2024 keskiviikkona Nuoret Aktivistit Työpaja: lautapelejä ja keskustelua

Lämpimästi tervetuloa PAUTin Nuoret Aktivistit -vaikuttajaryhmän järjestämään työpajaan kaikille neurovähemmistön yhdenvertaisuuden edistämisestä kiinnostuneille 11-29-vuotiaille nuorille!

Maaliskuun työpajassa keskustellaan rennosti ja pelataan yhdessä lautapelejä. Keskustelemme erityisesti aistiystävällisyydestä ja mitä se eri ihmisille tarkoittaa. PAUTin uudet tilaan ovat vielä ”remontissa”, joten vielä voi vaikuttaa siihen kuinka tilasta saada kaikille mahdollisimman aistiystävällinen. Tavataan siis keskiviikkona 6.3. klo 17-19 PAUTin uusissa tiloissa Katajanokalla, 4 ratikan päätepysäkin lähellä, osoitteessa Merikasarminkatu 6.   Sijainti löytyy kartalta tästä ja reittiohjeet kuinka pääset perille löytyvät tästä linkistä.

5.3.2024 tiistaina Nuoret Aktivistit Työpaja: voimauttava maalaus (eri teema kun 27.2)

Taidetyöpajan teemana jatkuu akryylimaalaus. Maalaamme ja keskustelemme tällä kertaa mustan tausta käytöstä revontulien ja tähtitaivaan maalaamisessa. Taidetyöpaja on suunnattu noin 15-29-vuotiaille autismi- ja neurokirjon nuorille.

Työpajan vetävät PAUTin Nuoret Aktivistit ryhmäläiset yhdessä autismi-taideopettaja Justin Ballewin ja PAUTin Johanna Vuori-Karvian kanssa. Opetus toteutuu sekä suomeksi että englanniksi. Puhuminen ei ole välttämätöntä taidetyöpajaan osallistumiseksi. Taidetyöpaja on aistiystävällinen. Otathan tarvittaessa vanhemman tai avustajan mukaan.

Taidetyöpaja järjestetään Kalasataman peruskoulun luokassa numero 1720. Osoite on Polariksenkatu 1, Helsinki. Kulje sisäänkäynnistä, joka on metroaseman puolella. Katso kuva koulun sijainnista tämän sivun alareunasta. Katso sijainti kartalla tästä linkistä. 

27.2.2024 Nuoret Aktivistit Työpaja: voimauttava maalaus

Taidetyöpaja järjestettiin Kalasataman peruskoulun taideluokassa ja luokka oli täynnä upeita nuoria ja mukana myös muutama avustaja/ vanhempi.

10.12.2023 työpaja

Nuorten Aktivistien taidetyöpaja ja ”pikkujoulut” Kalasataman Peruskoulun taideluokkassa

30.11.2023 Messu webinaari neurovähemmistön aikuistumisen teemoista

KVPS Nepsymessut verkossa

12.9.2023 työpaja

  • pinssien suunnittelua ja tekemistä
  • koulu- ja opiskeluaiheista keskustelua ja aiheesta  piirustusten ja maalausten tekoa someen julkaistavaksi,
  • keskustelua ”millainen harrastaminen on minulle / neurovähemmistölle hyvä?”

15.8.2023 mielenilmaus Eduskuntatalon portailla

  • Upea tapahtuma, jossa kuulimme vaikuttavia ja tärkeitä puheenvuoroja sekä nuorilta, heidän vanhemmiltaan, ammattilaisilta sekä päättäjiltä.
  • Nuoret Aktivistit julkaisivat vaatimuslistan asioille, joiden tulee muuttua kouluissa, jotta yhdenvertainen koulupolku neurovähemmistön kohdalla voi toteutua.
  • Kiitos kaikille!  Lue lisää mielenilmauksen puhujista ja ohjelmasta tästä linkistä.

PAUTin neurovähemmistön Nuoret Aktivistit -ryhmä syntyi yhdistyksemme nuorten jäsenten tarpeesta vaikuttaa autismikirjoon ja muihin neurovähemmistöihin kuuluvien lasten ja nuorten yhdenvertaisen elämän edistämiseksi.

Ryhmän toiminta käynnistyi aloituskokouksessa 22.5.2023, jonka koollekutsujana toimi yhdenvertaisuusaktivisti Aida A.  Nuoret suunnittelivat kokouksessa tulevaa toimintaa yhteisen keskustelun ja tarjoilun merkeissä.

Me PAUTilla toimimme ylpeinä nuorten vaikuttamistoiminnan mahdollistajana muun muassa tukemalla, tiedottamalla ja rahoittamalla toimintaa.

Ryhmä järjesti menestyksekkäästi Neurovähemmistön Yhdenvertainen Koulupolku -mielenilmauksen tiistaina 15.8. Eduskuntatalon portailla. Lue lisää mielenilmauksen puhujista ja ohjelmasta tästä linkistä. 

Nuoret Aktivistit julkaisivat mielenilmauksessa vaatimuksensa neurovähemmistön yhdenvertaisen koulupolun toteutumiseksi. Lue vaatimukset tästä linkistä. 

Nuoret Aktivistit -ryhmäläisten terveiset: 

Hei sinä, neurokirjon nuori!

Oletko kohdannut epäoikeudenmukaisuutta? Haluatko muutosta? Kiinnostaako sinua olla mukana rakentamassa maailmaa, jossa meidät nuoret otetaan paremmin huomioon?

Jos vastasit kyllä, niin tervetuloa mukaan neurovähemmistön Nuoret Aktivistit -ryhmän toimintaan!  Tule mukaan tekemään tästä maailmasta parempi paikka meille, joilla on erilaiset aivot!

Seuraa Nuoria Aktivisteja somessa!
Facebook: @PAUTNuoretAktivistit | Instagram:@pautnuoretaktivistit | TikTok: @PAUT Nuoret Aktivistit

Siirry takaisin sivun alkuun