Kuvassa viisi PAUT Nuoret Aktivistit ryhmän jäsentä istuu lattialla kahden sohvan edessä.

Neurokirjon nuori, lämpimästi tervetuloa mukaan PAUTin Nuoret Aktivistit -vaikuttajaryhmän toimintaan!

Vaikuttajaryhmän toimintaa suunnittelevat nuoret itse. Ohjausryhmässä toimivat nuoret suunnittelevat ja järjestävät muille vaikuttamistoiminnasta kiinnostuneille nuorille toimintaa vähintään kerran kuukaudessa. Näihin tapaamisiin ja toimintaan on tervetullut jokainen neuropoikkeavien/neurovähemmistön lasten ja nuorten yhdenvertaisen elämän edistämisestä kiinnostunut nuori.

Mukana saa olla omien voimavarojen ja aikataulujen mukaan. Koska toiminta on juuri nuorten omaa toimintaa, niin osallistumisen ikähaarukka on 11-29 vuotta, jos tapahtuman kuvauksessa ei toisin mainita.  Toiveena on, että jos tarvitset tukea toiminnanohjauksessa tai muissa käytännön asioissa, otat tapaamisiin ja tapahtumiin mukaasi avustajan tai vaikka oman vanhemman. Näin pystyt osallistumaan yhdenvertaisesti muiden kanssa!

Ryhmä toimii Uudellamaalla ja maksuttomat tapahtumat järjestetään pääsääntöisesti Helsingissä. Lämpimästi tervetuloa mukaan myös ilman diagnoosia tai yhdistyksen jäsenyyttä! PAUTin hallituksen varapuheenjohtaja: Johanna Vuori-Karvia on mukana tapaamisissa ja koordinoi ryhmän toimintaa.

Seuraava työpaja-tapaaminen on tiistaina 10.10.2023 kello 16:30-18:30

Tervetuloa tällä kertaa:  (1) tekemään videoita, (2)  kirjoittamaan ja piirtämään aiheesta ja/tai (3) osallistumaan keskusteluun aiheesta ”millaista tukea ja/tai ympäristön mukautuksia minä haluaisin itselleni (kotona, koulussa, opiskelussa, asumisessa, työelämässä)” ?”

Paikka: ilmoitetaan viimeistään kaksi viikkoa ennen työpajaa.

Nähdään!

Syksyn 2023 muut tulevat tapaamiset ja tapahtumat julkaistaan tällä sivulla sekä PAUTin tapahtumakalenterissa !

Syksyn 2023 muut tulevat tapaamiset ja tapahtumat julkaistaan tällä sivulla sekä PAUTin tapahtumakalenterissa !

Kysy lisää: johanna.vuori-karvia@paut.fi

 

Menneitä tapahtumia:

12.9.2023 työpaja

  • pinssien suunnittelua ja tekemistä
  • koulu- ja opiskeluaiheista keskustelua ja aiheesta  piirustusten ja maalausten tekoa someen julkaistavaksi,
  • keskustelua ”millainen harrastaminen on minulle / neurovähemmistölle hyvä?”

15.8.2023 mielenilmaus Eduskuntatalon portailla

  • Upea tapahtuma, jossa kuulimme vaikuttavia ja tärkeitä puheenvuoroja sekä nuorilta, heidän vanhemmiltaan, ammattilaisilta sekä päättäjiltä.
  • Nuoret Aktivistit julkaisivat vaatimuslistan asioille, joiden tulee muuttua kouluissa, jotta yhdenvertainen koulupolku neurovähemmistön kohdalla voi toteutua.
  • Kiitos kaikille!  Lue lisää mielenilmauksen puhujista ja ohjelmasta tästä linkistä.

PAUTin neurovähemmistön Nuoret Aktivistit -ryhmä syntyi yhdistyksemme nuorten jäsenten tarpeesta vaikuttaa autismikirjoon ja muihin neurovähemmistöihin kuuluvien lasten ja nuorten yhdenvertaisen elämän edistämiseksi.

Ryhmän toiminta käynnistyi aloituskokouksessa 22.5.2023, jonka koollekutsujana toimi yhdenvertaisuusaktivisti Aida A.  Nuoret suunnittelivat kokouksessa tulevaa toimintaa yhteisen keskustelun ja tarjoilun merkeissä.

Me PAUTilla toimimme ylpeinä nuorten vaikuttamistoiminnan mahdollistajana muun muassa tukemalla, tiedottamalla ja rahoittamalla toimintaa.

Ryhmä järjesti menestyksekkäästi Neurovähemmistön Yhdenvertainen Koulupolku -mielenilmauksen tiistaina 15.8. Eduskuntatalon portailla. Lue lisää mielenilmauksen puhujista ja ohjelmasta tästä linkistä. 

Nuoret Aktivistit julkaisivat mielenilmauksessa vaatimuksensa neurovähemmistön yhdenvertaisen koulupolun toteutumiseksi. Lue vaatimukset tästä linkistä. 

Nuoret Aktivistit -ryhmäläisten terveiset: 

Hei sinä, neurokirjon nuori!

Oletko kohdannut epäoikeudenmukaisuutta? Haluatko muutosta? Kiinnostaako sinua olla mukana rakentamassa maailmaa, jossa meidät nuoret otetaan paremmin huomioon?

Jos vastasit kyllä, niin tervetuloa mukaan neurovähemmistön Nuoret Aktivistit -ryhmän toimintaan!  Tule mukaan tekemään tästä maailmasta parempi paikka meille, joilla on erilaiset aivot!

Seuraa Nuoria Aktivisteja somessa!
Facebook: @PAUTNuoretAktivistit | Instagram:@pautnuoretaktivistit | TikTok: @PAUT Nuoret Aktivistit

Siirry takaisin sivun alkuun