Neurokirjon nuori, lämpimästi tervetuloa mukaan PAUTin Nuoret Aktivistit -vaikuttajaryhmän toimintaan!

Vaikuttajaryhmän toimintaa suunnittelevat nuoret itse. Ohjausryhmässä toimivat nuoret suunnittelevat ja järjestävät muille vaikuttamistoiminnasta kiinnostuneille nuorille toimintaa vähintään kerran kuukaudessa. Näihin tapaamisiin ja toimintaan on tervetullut jokainen neuropoikkeavien/neurovähemmistön lasten ja nuorten yhdenvertaisen elämän edistämisestä kiinnostunut nuori.

Mukana saa olla omien voimavarojen ja aikataulujen mukaan. Koska toiminta on juuri nuorten omaa toimintaa, niin osallistumisen ikähaarukka on 11-29 vuotta, jos tapahtuman kuvauksessa ei toisin mainita.  Toiveena on, että jos tarvitset tukea toiminnanohjauksessa tai muissa käytännön asioissa, otat tapaamisiin ja tapahtumiin mukaasi avustajan tai vaikka oman vanhemman. Näin pystyt osallistumaan yhdenvertaisesti muiden kanssa!

Ryhmä toimii Uudellamaalla ja maksuttomat tapahtumat järjestetään pääsääntöisesti Helsingissä. Lämpimästi tervetuloa mukaan myös ilman diagnoosia tai yhdistyksen jäsenyyttä! PAUTin hallituksen varapuheenjohtaja: Johanna Vuori-Karvia on mukana tapaamisissa ja koordinoi ryhmän toimintaa.

Kevään 2024 tulevat tapaamiset ja tapahtumat julkaistaan tällä sivulla sekä PAUTin tapahtumakalenterissa ! 

27.2.2024 Nuoret Aktivistit Työpaja: voimauttava maalaus

Lämpimästi tervetuloa PAUTin Nuoret Aktivistit -taidetyöpajaan autismi- ja neurokirjon nuorille taidetyöpajaan tiistaina 27.2. klo 18-19.30. Helsinkiin!

”Tule mukaan maalaamaan aistiystävälliseen ympäristöön, jossa voit olla oma itsesi. Annamme opastusta ja luomme yhdessä taidetta.  Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta tai taitoja. Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita.” – Justin Ballew, taideopettaja, joka on erikoistunut autisti-oppilaiden opettamiseen

Taidetyöpaja järjestetään Kalasataman peruskoulun luokassa numero 1720. Osoite on Polariksenkatu 1, Helsinki. Kulje sisäänkäynnistä, joka on metroaseman puolella. Katso kuva koulun sijainnista tämän sivun alareunasta. Katso sijainti kartalla tästä linkistä. 

Taidetyöpaja on osallistujilleen maksuton. Ilmoittaudu mukaan viimeistään maanantaina 26.2. tästä linkistä.

5.3.2024 Nuoret Aktivistit Työpaja: voimauttava maalaus (eri teema kun 27.2)

Lämpimästi tervetuloa PAUTin Nuoret Aktivistit -taidetyöpajaan autismi- ja neurokirjon nuorille taidetyöpajaan tiistaina 5.3. klo 18-19.30. Helsinkiin!

Taidetyöpajan teemana jatkuu akryylimaalaus. Maalaamme ja keskustelemme tällä kertaa mustan tausta käytöstä revontulien ja tähtitaivaan maalaamisessa. Taidetyöpaja on suunnattu noin 15-29-vuotiaille autismi- ja neurokirjon nuorille.

Työpajan vetävät PAUTin Nuoret Aktivistit ryhmäläiset yhdessä autismi-taideopettaja Justin Ballewin ja PAUTin Johanna Vuori-Karvian kanssa. Opetus toteutuu sekä suomeksi että englanniksi. Puhuminen ei ole välttämätöntä taidetyöpajaan osallistumiseksi. Taidetyöpaja on aistiystävällinen. Otathan tarvittaessa vanhemman tai avustajan mukaan.

Taidetyöpaja järjestetään Kalasataman peruskoulun luokassa numero 1720. Osoite on Polariksenkatu 1, Helsinki. Kulje sisäänkäynnistä, joka on metroaseman puolella. Katso kuva koulun sijainnista tämän sivun alareunasta. Katso sijainti kartalla tästä linkistä. 

Taidetyöpaja on osallistujilleen maksuton. Ilmoittaudu mukaan viimeistään maanantaina 4.3. tästä linkistä.

5.3.2024 Nuoret Aktivistit Työpaja: lautapelejä ja keskustelua

Lämpimästi tervetuloa PAUTin Nuoret Aktivistit -vaikuttajaryhmän järjestämään työpajaan kaikille neurovähemmistön yhdenvertaisuuden edistämisestä kiinnostuneille 11-29-vuotiaille nuorille!

Maaliskuun työpajassa keskustellaan rennosti ja pelataan yhdessä lautapelejä. Tavataan keskiviikkona 6.3. klo 17-19 Helsingin keskustakirjasto Oodissa.

Työpajan tilana on Oodin 2. kerroksessa sijaitseva ryhmätila 7. Katso Oodin sisätilojen kartta tästä linkistä.

Avustaja tai läheinen on lämpimästi tervetullut mukaan. PAUTin Nuorten Aktivistien toiminta on aistiystävällistä, eikä vaadi keneltäkään diagnoosia tai yhdistyksen jäsenyyttä. Voit tulla mukaan myös seuraamaan.

Työpaja on maksuton. Ilmoittaudu mukaan tiistaihin 5.3. klo 14 mennessä tästä linkistä.

Keskustakirjasto Oodi sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa, Eduskuntataloa vastapäätä, rautatieaseman välittömässä läheisyydessä. Katso Oodin sijainti kartalla tästä linkistä. Lue saapumisohjeet tästä linkistä.

Nähdään työpajassa!

Kysy lisää: johanna.vuori-karvia@paut.fi

 

Menneitä tapahtumia:

10.12.2023 työpaja

Nuorten Aktivistien taidetyöpaja ja ”pikkujoulut” Kalasataman Peruskoulun taideluokkassa

30.11.2023 Messu webinaari neurovähemmistön aikuistumisen teemoista

KVPS Nepsymessut verkossa

12.9.2023 työpaja

  • pinssien suunnittelua ja tekemistä
  • koulu- ja opiskeluaiheista keskustelua ja aiheesta  piirustusten ja maalausten tekoa someen julkaistavaksi,
  • keskustelua ”millainen harrastaminen on minulle / neurovähemmistölle hyvä?”

15.8.2023 mielenilmaus Eduskuntatalon portailla

  • Upea tapahtuma, jossa kuulimme vaikuttavia ja tärkeitä puheenvuoroja sekä nuorilta, heidän vanhemmiltaan, ammattilaisilta sekä päättäjiltä.
  • Nuoret Aktivistit julkaisivat vaatimuslistan asioille, joiden tulee muuttua kouluissa, jotta yhdenvertainen koulupolku neurovähemmistön kohdalla voi toteutua.
  • Kiitos kaikille!  Lue lisää mielenilmauksen puhujista ja ohjelmasta tästä linkistä.

PAUTin neurovähemmistön Nuoret Aktivistit -ryhmä syntyi yhdistyksemme nuorten jäsenten tarpeesta vaikuttaa autismikirjoon ja muihin neurovähemmistöihin kuuluvien lasten ja nuorten yhdenvertaisen elämän edistämiseksi.

Ryhmän toiminta käynnistyi aloituskokouksessa 22.5.2023, jonka koollekutsujana toimi yhdenvertaisuusaktivisti Aida A.  Nuoret suunnittelivat kokouksessa tulevaa toimintaa yhteisen keskustelun ja tarjoilun merkeissä.

Me PAUTilla toimimme ylpeinä nuorten vaikuttamistoiminnan mahdollistajana muun muassa tukemalla, tiedottamalla ja rahoittamalla toimintaa.

Ryhmä järjesti menestyksekkäästi Neurovähemmistön Yhdenvertainen Koulupolku -mielenilmauksen tiistaina 15.8. Eduskuntatalon portailla. Lue lisää mielenilmauksen puhujista ja ohjelmasta tästä linkistä. 

Nuoret Aktivistit julkaisivat mielenilmauksessa vaatimuksensa neurovähemmistön yhdenvertaisen koulupolun toteutumiseksi. Lue vaatimukset tästä linkistä. 

Nuoret Aktivistit -ryhmäläisten terveiset: 

Hei sinä, neurokirjon nuori!

Oletko kohdannut epäoikeudenmukaisuutta? Haluatko muutosta? Kiinnostaako sinua olla mukana rakentamassa maailmaa, jossa meidät nuoret otetaan paremmin huomioon?

Jos vastasit kyllä, niin tervetuloa mukaan neurovähemmistön Nuoret Aktivistit -ryhmän toimintaan!  Tule mukaan tekemään tästä maailmasta parempi paikka meille, joilla on erilaiset aivot!

Seuraa Nuoria Aktivisteja somessa!
Facebook: @PAUTNuoretAktivistit | Instagram:@pautnuoretaktivistit | TikTok: @PAUT Nuoret Aktivistit

Siirry takaisin sivun alkuun