Suomen Autismiyhdistys ry (SAY)

Suomen Autismiyhdistys ry tukee autismin kirjon henkilöiden ja heidän omaistensa mahdollisimman täysipainoista elämää yhteiskunnassa. Yhdistys edistää kirjon henkilöiden keskinäistä yhteistoimintaa sekä omaisten ja myös ammattihenkilöiden välistä yhteistyötä.

Yhteistyö muiden samantapaisten päämäärien hyväksi toimivien yhdistysten ja yhteisöjen kanssa on tärkeää.

Suomen Autismiyhdistyksen toiminnan pääteemana on keskittyä vaativampaa tukea tarvitsevien autismin kirjon nuorten ja aikuisten palvelutarpeiden ja niiden toteutusta mittaavien laatukriteerien määrittelyyn sekä niihin liittyvään tiedon lisäämiseen.

Toisena pääteemana on oikeus omaan ääneen ja toimivaan kommunikaatiomenetelmään. Yhdistys seuraa aktiivisesti autismin kirjolaisten itsemääräämisoikeuden toteutumista ja tekee mahdollisesti aloitteita ja kannanottoja asiaan liittyen.

Suomen Autismiyhdistys (SAY) perustettiin vuonna 1986. Vuonna 1997 perustettiin Autismi- ja Aspergerliitto ry. Suomen Autismiyhdistys jatkoi liiton jäsenyhdistyksenä, jonka toimialueena on koko Suomi.

Yhteystiedot:

Maarit Kuoppala, maarit.kuoppala(at)paut.fi
puheenjohtaja Juhani Mäki, l.juhani.maki(at)gmail.com

Tutustu Suomen Autismiyhdistys ry:n sääntöihin

Liity jäseneksi: Liittymisohjeet löydät tästä linkistä
Tilaa sähköpostitiedotteet tästä linkistä

Jäsenmaksu on 25 euroa/perhe ja sisältää mm. neljä kertaa vuodessa ilmestyvän Autismi-lehden.