Helsingin Autismi- ja Aspergeryhdistys ry (HAY)

Helsingin Autismi- ja Aspergeryhdistyksen tavoitteena on edistää ja valvoa autismikirjon henkilöiden ja heidän perheidensä yhteiskunnallisia etuja ja tasa-arvoa.  Yhdistys järjestää vertaistoimintaa, perhetapahtumia ja koulutuksia sekä harrastetoimintaa autismin kirjon lapsille ja nuorille. Harrastetoiminta on lähtenyt liikkeelle jäsenperheiden lasten tarpeista ja niitä ohjaavat palkatut ammattilaiset. Lähes kaikki toiminta on avointa kaikille kiinnostuneille autismin kirjon henkilöille ja heidän läheisilleen.

Yhdistys  toimii aktiivisesti jäsenten edunvalvojana Helsingin kaupungin ja HUS:in suuntaan. Toiminnan järjestämiseksi yhdistys on tehnyt yhteistyötä PAUT-verkostossa useiden vuosien ajan.

Yhdistys on  Autismi- ja Aspergerliitto ry:n jäsenyhdistys. Helsingin Autismi- ja Aspergeryhdistys ry on perustettu vuonna 1998.

Jäsenyys

Jäsenmaksu on 30 euroa/perhe ja sisältää mm. neljä kertaa vuodessa ilmestyvän erinomaisen tietopaketin eli Autismi-lehden.

Liity jäseneksi: liittymisohjeet löydät tästä linkistä
Liity yhdistysten yhteiselle tiedotuslistalle: tilaa sähköpostitiedotteet tästä linkistä

Yhdistyksen yhteystiedot

Yhteydenotot puhelimitse ensisijaisesti PAUT-toimiston kautta:
Maarit Kuoppala (etunimi.sukunimi@paut.fi), 040 6766 039.

Sähköpostit yhdistykselle: hki.autismi(at)gmail.com.

Puheenjohtaja Jari Eronen (jari.eronen(at)gmail.com), 040 742 3093.

Talousvastaava Kirsimarja Vahevaara (kirsimarja.vahevaara(at)gmail.com), 050 526 0226.

Johanna Kuisma (kirsijohannakuisma(at)gmail.com)

Liisa Lundelin-Nuortio (liisa.lundelin-nuortio(at)kolumbus.fi

Niina Halonen-Malliarakis (niina.halonen-malliarakis(at)edu.hel.fi)

Mustapha Mataich (mmataich(at)yahoo.com)

Reetta Holopainen (reetta.holopainen(at)gmail.com)

Yhteistyö ja edunvalvonta

Helsingin Autismi- ja Aspergeryhdistys osallistui vammaistyön kansalaisiltaan 23.1.2019 Kallion virastotalolla. Lue muistio tapaamisesta

Helsingin Autismi- ja Aspergeryhdistys kävi Rinnekodin vieraana Helsingin Diakonissalaitoksella 10.10.2018. Lue muistio tapaamisesta

Henkilökohtainen apu on hyödyllinen, mutta vammaisten lasten ja nuorten kohdalla vähän tunnettu ja käytetty palvelu. Parhaimmassa tapauksessa se edesauttaa itsenäistymistä ja kehittymistä sekä arjessa että sen ulkopuolella. Lue lisää vierailusta lasten ja nuorten henkilökohtaista apua -seminaarissa Jaatisen majalla 22.5.2018.

Helsingin Autismi- ja Aspergeryhdistys kävi Helsingin kaupungin kasvatuksen ja opetuksen toimialan vieraana 21.11.2017. Lue muistio tapaamisesta

Helsingin Autismi- ja Aspergeryhdistys kävi tapaamassa Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimialan perhe- ja sosiaalipalvelut -osaston vammaistyön ostopalvelupäällikkö Minna Erosta 31.8.2017. Lue muistio tapaamisesta.

Helsingin Autismi- ja Aspergeryhdistys vieraili HUS Apuvälinekeskuksessa / Tietoteekissa 14.8.2017. Lue muistio tapaamisesta