AVEKKI-koulutus

Mahdollisuus lapselle ry, Konalantie 47 B, Helsinki

Maksullinen. Ennakkoilmoittautuminen.

#Autismi / keva #Helsinki #HFA / Asperger #Yli 16-vuotiaat


Autismiyhdistys PAUT ry järjestää autismin kirjon lasten vanhemmille räätälöidyn AVEKKI-koulutuksen. Koulutuksen tavoitteena on lisätä kykyä toimia rakentavasti ja taitavasti haastavissa arjen tilanteissa.

AVEKKI on koulutus- ja toimintatapamalli, joka kehittää valmiuksia ehkäistä aggressiivista käyttäytymistä ja toimia uhkaavassa tilanteessa. Koulutus keskittyy vahvasti ehkäisyn ja ennakoinnin sekä vuorovaikutustaitojen ja kohtaamisen kehittämiseen.

Koulutus sisältää myös itsensä suojaamiseen liittyviä harjoitteita sekä perusteita turvallisesta, toista kunnioittavasta fyysisestä rajoittamisesta. Autismiyhdistys PAUT ei kannata fyysisen rajoittamisen käyttöä. Arjessa autismin kirjon lapsen kanssa saattaa kuitenkin tulla vastaan tilanteita, joissa lapsen tai aikuisen turvallisuuden takia väliaikainen fyysinen puuttuminen tilanteeseen on tarpeen. Koulutus auttaa toimimaan näissä tilanteissa ja ennen kaikkea ehkäisemään niiden syntyä.

Aika: Lauantai 21.11.2020 kello 9.00–14.15.

Paikka: Mahdollisuus lapselle ry, Konalantie 47 B, 2. kerros, 00390 Helsinki.

Osallistumismaksu: 20 euroa. Jos haluat virallisen todistuksen osallistumisesta koulutukseen, osallistumismaksuun lisätään 3 euroa. Lähetämme osallistujille laskun.

Kouluttaja: AVEKKI- ja kinestetiikkakouluttaja, fysioterapeutti Raimo Lappalainen, ks. www.turvallisuuskoulutus.fi.

Ruokailu: Tarjolla on kahvia ja teetä. Omakustanteinen lounas. Läheisessä kauppakeskus Ristikossa on ravintoloita ja Vihdintien varrella on Hesburger.

Osallistujien enimmäismäärä: 20 henkilöä. Paikalla on kasvomaskeja ja käsidesiä, joten voit turvallisesti osallistua,

Mitä mukaan: Jumppa-, jooga- tai retkipatja ja muistiinpanovälineet. Voit ottaa halutessasi ottaa myös lounaseväät mukaan.

Jos tautitilanne vaatii, koulutus siirretään ensi vuoteeen 2021. Ilmoittautuneille ilmoitetaan muutoksista sähköpostilla.

Ilmoittautuminen on päättynyt.