Aistit avoinna Annantalossa

Maksuton. Ennakkoilmoittautuminen.

#annantalo #autismiystävällinen #perhepäivä #taidetekeehyvää


Lasten ja nuorten taidekeskus Annantalo Helsingissä järjestää autismikirjon perheille kohdennetun tapahtuman ”Aistit avoinna Annantalossa” sunnuntaina 27.11. klo 13–16. Annantalon osoite on Annankatu 30, 00100 Helsinki.

Tapahtumaan voi saapua oman aikataulun mukaan, kuitenkin niin, että viimeinen sisäänpääsyaika on klo 15.30.

Tapahtuma on autismikirjon perheiden* oma yksityistilaisuus. Annantalossa ei ole silloin muuta toimintaa. Päivän ohjelma on suunniteltu autismikirjon näkökulmasta autismiystävälliseksi. Tapahtuma on maksuton ja sopii kaikenikäisille. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Lasten ja nuorten taidekeskus Annantalo, Autismiliitto, Autismiyhdistys PAUT ry ja Autismisäätiö.

Tapahtuman ohjelma
Tapahtuma levittäytyy Annantalon kahteen kerrokseen, joten elämyksiä riittää! Voit kokea kolme eri näyttelyä, jotka ovat nimeltään ”Neliö/Kuutio”, ”Kaikki lasista” sekä ”Under the Table”. Näyttelyiden lisäksi tapahtumassa on majanrakennusta sekä muita lasten ja aikuisten yhteisiä, leikkisiä taidepisteitä. Päivän aikana voit osallistua yhteen tai useampaan taidehetkeen. Taidehetkiä järjestetään non-stopina tapahtuman ajan.

”Neliö/Kuutio” on näyttely, joka avaa aistit erilaisille valoille, äänille ja liikkeille. Pääset myös näkemään autismikirjon kuvataiteilijoita tekemässä taidetta. Mitään yhtä tapaa kokea näyttelyä ei ole olemassa, voit osallistua sinulle sopivalla tavalla.

Näyttely ”Kaikki lasista”, joka on toteutettu yhdessä Suomen lasimuseon kanssa. Esillä on lasin eri muotoja, taidelasia ja lasin valmistusvälineitä.

Les Zerkiens-ryhmän tekemä ”Under the Table” on sekä esitys että installaationäyttely. Kokonaisuus innostaa lapsen ja aikuisen yhteisleikkiin! ”Under the Table” -esityksiä järjestetään Annantalon juhlasalissa useampia ja niihin otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä 12 osallistujaa per esitys. Ensimmäinen esitys on klo 13.15 ja toinen 14.30.  Esitys kestää 45 minuuttia, ja se sisältää sanattoman esityksen sekä työpajan. Kokonaisuus sopii kaikenikäisille.

Tapahtumassa on mukana myös autismikirjon taiteilijoita, joiden teoksiin ja tekemiseen voi tutustua Annantalon toisessa kerroksessa. Lisäksi tapahtumassa ovat apukäsinä mukana Autismiyhdistys PAUTin lastenhoitajat sekä Karolina.

Tapahtumatiedot ja ilmoittautuminen
Tapahtuma on maksuton. Tapahtumassa jokaisella lapsella tulee olla saattaja tai läheinen mukana. Ala- tai yläikärajaa ei osallistujilla ole! Tapahtumaan ilmoittaudutaan ennakkoon. Ilmoittautumislinkki

*Autismiyhdistys PAUTin perhekäsitys on laaja. Siihen mahtuu muutakin kuin kaksi huoltajaa ja kaksi lasta. Monissa tapahtumissa on mainittu ikäsuosituksia, useimmiten turvallisuussyistä. Ikäsuosituksemme ovat suuntaa-antavia. Voit tulla mukaan, vaikket tapahtumailmoituksen ikäsuositukseen sopisikaan. Jos olet epävarma voitko tulla tapahtumaan, ota yhteyttä, niin jutellaan! Meille on tärkeää, että sinä löydät paikkasi tästä vertaisyhteisöstä etkä jää yksin.