Vaikuta autismikirjon henkilöiden hyvinvointiin PAUT-työryhmässä

Julkaistu 18.01.2022

Tule mukaan PAUT-työryhmään ja vaikuta autismikirjon henkilöiden hyvinvointiin

Autismiyhdistys PAUT ry tekee aktiivista vaikuttamistyötä autismikirjon henkilöiden ja perheiden hyvinvoinnin lisäämiseksi. Yhdistyksen vaikuttamistyö on avointa kansalaistoimintaa, jossa juuri sinä voit olla mukana! Juuri nyt on tärkeää olla mukana tuomassa paikallispäättäjille konkreettista tietoa autismikirjon henkilöiden arjesta.

Vaikuttamistyötä tehdään esimerkiksi alueellisissa työryhmissä, joita on neljä: Helsinki, Länsi-Uusimaa, Vantaa-Kerava sekä Keusote. Lisäksi yhdistyksellä on luottamushenkilöistä koottu vaikuttajaverkosto. Viestintätyöryhmä perustetaan keväällä 2022.

Kaikkien Autismiyhdistys PAUTin työryhmien yhteisenä tavoitteena on saada yhdenvertaiset ja saavutettavat sosiaali- ja terveyspalvelut autismikirjon henkilöille ja heidän perheilleen. Työryhmissä valmistellaan paikallisia viranomaistapaamisia ja kannanottoja, osallistutaan erilaisiin hyvinvointialueen asiakasraateihin ja tapahtumiin sekä järjestetään omaa toimintaa. Työryhmät keskustelevat etänä, kasvotusten ja sähköpostitse. Kukin työryhmä suunnittelee toimintansa sisällöt ja työtavat.

Kuka voi osallistua alueelliseen työryhmään?

Kuka tahansa täysi-ikäinen Uudenmaan alueella asuva henkilö, jolla on kokemusta tai näkemystä autismikirjon henkilöiden arjesta ja elämästä. Saat perehdytyksen ja vinkkejä työryhmätyöskentelyyn ennen sitoutumistasi. Voit tulla mukaan työryhmään kerran tai sitoutua koko vuodeksi. Työryhmätyöskentelyyn käyttämäsi ajan voit määritellä itse. Tekemistä riittää, joten ajankäytön rajaustaito on tarpeellinen!

Työryhmätyöskentely antaa sinulle:

  • vaikuttamiskanavan, jonka kautta edistää autismikirjon henkilöiden oikeuksia
  • mukavan ja energisen työryhmän, jonka kanssa vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia
  • mahdollisuuden tehdä ruohonjuuritasolla tärkeää ja vaikuttavaa työtä
  • näkemyksen oman asuinalueesi hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalveluista
  • näkemyksen Autismiyhdistys PAUTin toiminnasta ja strategisista tavoitteista

Kiinnostuitko? Haluaisiko mukaan viestintätyöryhmään?  Tai onko sinulla idea uudesta työryhmästä? Haluamme vahvistaa alueellista vaikuttamistyötä ja etsimme innokkaita vapaaehtoisia käynnistämään työryhmän Itä-Uudellemaalle.

Lisätietoja sähköpostitse info@paut.fi.

Työryhmien kokoontumisajat löytyvät tapahtumakalenteristamme.

Ilmoittaudu PAUT-työryhmiin tästä.