Mielenilmaus pe 11.11. autistien yhdenvertaisuuden puolesta

Julkaistu 04.11.2022

modified 07.11.2022

#0-12 -vuotiaat #13-20 -vuotiaat #Autismi / keva #Espoo #Helsinki #HFA / Asperger #Koulu ja opinnot #Muu Uusimaa #Muut palvelut #Sosiaalipalvelut #Terveyspalvelut #Vantaa #Yli 16-vuotiaat

Perjantaina 11.11. klo 16-18 järjestetään mielenilmaus autismikirjon lasten ja nuorten yhdenvertaisuuden puolesta. Mielenilmaus järjestetään eduskunnan portailla, Mannerheimintie 30.

Mielenilmauksen takana on 10-vuotias aktivisti Aida A, joka peräänkuuluttaa autismikirjon ihmisten oikeutta unelmoida tai käydä koulua yhdenvertaisesti muiden ikäisten kanssa.

Mielenilmaukseen on tulossa puhujia eduskunnasta asti. Kansanedustaja Noora Koponen, Autismiliiton toiminnanjohtaja Satu Taiveaho, Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialasta vastaava apulaispormestari Nasima Rasmyar sekä  meidän Maarit! Eli PAUTIn projektipäällikkö Maarit Kuoppala puhuu tilaisuudessa.

Mielenilmauksessa mikki on auki juuri sinulle, joka haluat antaa äänesi autismikirjon lasten ja nuorten puolesta! Ja jos haluat olla mukana järjestäjäporukoissa, ole paikalla jo klo 15, niin pääset auttamaan tapahtumajärjestelyissä.

Muista myös Lasten oikeuksien viikolla järjestettävä maksuton ja kaikille avoin tapahtuma ”Mitä me ajattelemme”, jossa tutkimustiedon pohjalta kuullaan autismikirjon lasten ja nuorten ajatuksia. https://paut.fi/tapahtumat/mita-me-ajattelemme/

Lisätietoa Aidasta ja Neurotype 2022.sta