Erityisyys voimavarana? -miniseminaari ke 6.5. klo 15-18

Julkaistu 26.02.2020

modified 26.02.2020

#Autismi / keva #Helsinki #HFA / Asperger #Yli 16-vuotiaat

Seminaarissa keskustellaan siitä millaisia arvoja, asenteita ja tekoja tarvitaan, jotta erityislapset ja -nuoret voisivat kokea yhdenvertaisuutta, osallisuutta, arvostusta sekä välittämistä? Millaisia haasteita rankat lapsuuskokemukset tai erilaiset neuropsykiatriset häiriöt aiheuttavat lapsille, nuorille ja perheille? Millaista taidetta voi syntyä omista kokemuksista? Miten keskustelijat ovat kokeneet yhteiskunnan tukevan erityisyyttä ja ennen kaikkea, mitä tukea lapset ja nuoret tai heidän vanhempansa toivoisivat meiltä kanssaeläjiltä?

Kaikkia paneelin keskustelijoita yhdistää eri tavoin taide tai taidelähtöiset työskentelymenetelmät. Paneelissa pohditaan myös sitä, miten ne ovat toimineet keinoina omien vahvuuksien löytämisessä tai toimintakyvyn edistämisessä.

Seminaarin alustajana toimii kirjallisuuskriitikko ja sanataideohjaaja Aleksis Salusjärvi. Alustusta seuraa paneeli, jota vetää Q-teatterin teatteriohjaaja ja -pedagogi Jaana Taskinen. Paneelissa keskustelevat Salusjärven lisäksi äiti Sari Häkki, runoilija Tarita Ikonen sekä kuvataiteilija Anna Seppälä.

Aika: keskiviikko 6.5.2020 klo 15.00 – 18.00

Paikka: Annantalo auditorio, Annankatu 30, Helsinki

Seminaari on maksuton.

Ilmoittautumiset Kikka Hahtomaa, kikka.hahtomaa@hel.fi.

Rajallisen paikkamäärän vuoksi ilmoittautuminen on sitova.

Lisätietoja Annantalon sivuilta.